Bazilika tenisa kot zakleta za Kajo Juvan

Grand Slam 1. Jul 202216:25 > 22:03 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu izgubila z Britanko Heather Watson s 6:7 (6), 2:6.

V tretjem krogu je bila njena tekmica domačinka Heather Watson, 121. igralka na lestvici WTA. V prvem nizu je v tesnem razpletu po podaljšani igri slavila Britanka s 7:6 (6), v drugem pa je Juvanova, 62. igralka sveta, zelo slabo začela in zaostajala že z 0:5, potem še prišla do 2:5, a nazadnje po dobri uri in pol morala priznati premoč Britanki z 2:6.

Konec za Kajo Juvan:

Za Juvanovo je bil to še tretji zaporedni poraz na osrednjem igrišču Wimbledona, vseeno pa je z uvrstitvijo v tretji krog izenačila doslej največji uspeh, saj je tudi lani prišla do tretjega dvoboja med posameznicami.

V naslednjem krogu se bo Watsonova pomerila z Nemko Jule Niemeier, 91. igralko letvice WTA, ki je ugnala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:4, 3:6, 6:3.

Predaja v dvojicah

Že pred tem pa je predala dvoboj dvojic, ki ga je v četrtek z rojakinjo Tamaro Zidanšek prekinila zaradi dežja; v obračunu z Američankama Catherine Harrison ter Sabrino Santamaria sta dobili prvi niz s 6:2, nato drugega izgubili s 4:6, v tretjem pa pred predajo zaostajali z 2:5.

Wimbledon (47 milijonov evrov):

Ženske, 3. krog:
Heather Watson (VB) – Kaja Juvan (Slo) 7:6 (6), 6:2;