Kaja Juvan zapušča Kalifornijo, naslednja postaja: Miami

Tenis 8. Mar 20232:50 0 komentarjev
Kaja Juvan; FOTO: Profimedia

Kaja Juvan je v odločilnem krogu kvalifikacij za preboj na turnir serije WTA 1000 v Indian Wells žal izgubila proti Olgi Danilović. Srbkinja je bila boljša z izidom 7:6, 5:7 in 6:3.

Kaja je imela cel kup priložnosti, žal se danes ni izšlo.

V prvem nizu je podaljšana igra postregla s pravo dramo, saj je tekmica najprej zapravila dve set žogici, nato je pri vodstvu s 7 proti 6 eno “zakockala” tudi Juvan. Svojo četrto za vodstvo z 1-0 je Danilović kasneje vendarle izkoristila, v “tie-breaku” je slavila z 10 proti 8.

V tretje gre rado

Drugo “dejanje” tekme je Ljubljančanka odprla s 5:2, kar dvakrat servirala za izenačenje v nizih, obakrat ji je spodletelo, je pa potem še enkrat dobila priložnost pri 6:5, četrto set žogo pozlatila ter duel spravila v tretji niz.

Juvan; FOTO: Guliverimage

Odločilna faza tekme se je začela po okusu slovenskih ljubiteljev tenisa. Kaja je z odvzetim servisom povedla 2:1, sledile so črne minute, ki so zmago odpihnile z danes vetrovnimi razmerami v kalifornijski dolini Coachella.

Danilović je vpisala kar štiri zaporedne igre in srečanje naknadno, brez večjih pretresov, zaključila. Tekma dveh dobrih prijateljic – skupaj sta osvojili mladinski Wimbledon med dvojicami – je trajal kar 2 uri in 47 minut.

Kaja je Olgo v mladinski konkurenci kot najstnica v vseh treh srečanjih premagala. Na članski ravni sta se danes pomerili tretjič, drugič se je zmage razveselila Danilović.

Juvan zdaj odhaja v Miami, kjer bo čez dva tedna prav tako sodelovala v kvalifikacijah turnirja serije 1000. Tja je prijavljena tudi Tamara Zidanšek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!