Kako je danes videti Ana Kurnikova?

Tenis 29. Dec 202313:47 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Ani Kurnikovi je uspelo nekaj, o čemer nekateri športniki in športnice lahko le sanjajo. Brez nekih izstopajočih rezultatov, ki bi jo spravili v teniški hram slavnih, je še danes, dolgo po koncu kariere, ena izmed nesmrtnih ikon belega športa. Tisti, ki tenis spremljajo površno, bi morda trdili, da je celo najbolj prepoznavna teniška igralka vseh časov. In kaj Rusinja počne danes?

Na turnirjih, ki v svetu tenisa veljajo največ (Grand Slam), je danes 42-letna Moskovčanka najdlje prilezla pri rosnih 16 letih, ko se je leta 1997 v Wimbledonu znašla med najboljšimi štirimi posameznicami tekmovanja in nato relativno gladko izgubila proti Švicarki Martini Hingis.

Mična Rusinja v štirih poskusih začuda nikdar ni osvojila WTA turnirja, je pa res, da se je kar dvakrat okitila z naslovom najboljše na turnirjih velike četverice med dvojicami. Obakrat je s Hingis pokorila konkurenco na OP Avstralije (1999 in 2002).

Foto galerija:

Ta mesec je bila opažena na koncertu soproga; FOTO: Profimedia
Ob rojstvu hčerkice Mary leta 2020; FOTO: Profimedia
Paparaci na delu; FOTO: Profimedia
Med nakupovanjem špecerije na Floridi; FOTO: Profimedia
S svojim izbrancem na jahti; FOTO: Profimedia

Kurnikova je zaradi težav s stegensko mišico in še bolj hrbtom svojo kariero sklenila že pri 22 letih starosti. Kasneje se je nekajkrat odzvala na ekshibicije, a turneje se je vseeno izogibala.

Zapuščina daleč izven teniških okvirov

Le zakaj se je ne bi? Iz naslova pokroviteljev je v življenju zaslužila goro v primerjavi s tem, kolikor ji je na bančni račun “kapnilo” od denarnih nagrad s teniškega udejstvovanja (3,2 milijona evrov).

Najvišje se je uvrstila leta 2000, ko je bila na 8. mestu WTA lestvice.

Kurnikova je imela v javnosti tako močan vpliv, da so po njej poimenovali različico koktajla, “hand” v igri pokra, teniško video igrico in celo računalniški virus.

Danes upokojena teniška igralka živi “mirno”, predvsem pa zasebno življenje v Miami Beachu na Floridi. Skupaj z dolgoletnim (poročena sta od 2001) možem, pevcem Enriquejem Iglesiasom, imata tri otroke. Dvojčka Nicholas in Lucy sta stara 6, najmlajša Mary pa bo kmalu napolnila 4 leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!