Kako se je končal lov na globus

Alpsko smučanje 29. Dec 202312:42 1 komentar
Marco Schwarz. Foto: Profimedia

Dan po poškodbi in predčasnem koncu sezone je donedavni vodilni smučar skupnega seštevka svetovnega pokala Marco Schwarz že prestal operacijo poškodovanega kolena.

Ko se je s štartno številko 17 v četrtek podal na smukaško progo Stevlio v Bormiu, je bil Marco Schwarz še vodilni smučar skupnega seštevka svetovnega pokala in predvsem edini, ki je nastopil na prav vseh tekmah. A že nekaj sekund zatem je postal v zaščitni mreži, prizorišče pa je nekaj minut zatem zapustil v reševalnem helikopterju. Zvečer je sledila potrditev slabih avstrijskih slutenj: “Blacky” je pri padcu utrpel raztrganino sprednje križne vezi, raztrganino medialnega meniskusa in rahlo poškodbo hrustanca desnega kolena.

Iz avstrijske reprezentance medtem že poročajo o uspešni operaciji, s katero se začenja dolgotrajna rehabilitacija. ”Postopek je trajal približno uro in pol. Kirurško so sanirali sprednjo križno vez, medialni meniskus in poškodbo hrustanca,” je v uradni izjavi pojasnil dr. Christian Fink iz znamenite klinike Hochrum.

Sanje o prekinjenem nizu Marca Odermatta in avstrijski zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala so se tako klavrno razblinile. In čeprav tokratna poškodba za 28-letnega Korošca ni prva v karieri, pa je že odločno sporočil: ”Želim se vrniti tja, kjer sem bil. Vse moči bom usmeril v to.”

Tako se je končal avstrijski ov na globus. Foto: AP Photo/Giovanni Zenoni via Guliver

V tej sezoni je sicer Marco Schwarz vknjižil že 464 točk in po dolgem času postal klasični vsestranski smučar. Pred dnevi je slavil slalomsko zmago v Madonni di Campiglio, trikrat je bil drugi in še trikrat med najboljšo deseterico. Posebno vrednost in razsežnost njegovih rezultatov pa lahko najdemo v dejstvu, da se je med najboljših deset vsaj enkrat uvrstil v prav vseh disciplinah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje