Kanadčan ponorel in s kletvicami zasul še navijače

ATP 10. Maj 202214:25 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane via Guliver

Kanadčan Denis Shapovalov je na turnirju serije Masters v Rimu povsem izgubil živce. V prvem krogu proti domačinu Lorenzu Sonegu se je sprl z glavnim delivcem pravice glede odtisa žogice po njegovem servisu in v nadaljevanju ponorel tudi na gledalce, ki so ga ves čas nagrajevali z žvižgi.

Glavni sodnik je naknadno dosodil avt, s čimer se Denis Shapovalov ni strinjal. Ker je prestopil mrežo, kar ni dovoljeno, mu je prisodil še avtomatično izgubo ene točke, kar je Kanadčana le še bolj razjezilo. V nadalevanju je “zatožil” še enega od obiskovalcev, ki naj bi ga zmerjal.

Ker so ga zaradi obnašanja navijači nagradili z lasnimi žvižgi, je naposled izgubil živce še zaradi njih in na ves glas sočno zakričal: “Zaprite je**** usta!”

Shapovalov norel na sodnika in navijače:

Shapovalov se je po dvoboju, ki ga je naposled celo dobil s 7:6 (5), 3:6 in 6:3, vendarle pomiril in opravičil za svoje obnašanje: “Veliko stvari se je zgodilo v tistem razgretem trenutku, zato moram popraviti svoje vedenje. Opravičil sem se vsem, moram se popraviti.”

13. nosilec turnirja v Rimu se bo v drugem krogu srečal z Gruzijcem Nikolozem Basilashvilijem. Dogajanje na rimskem pesku lahko v prenosu spremljate na programih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!