Kyrgios: Drogiral sem se, pil in želel storiti samomor

ATP 24. Feb 202214:06 > 14:11 0 komentarjev
Nick Kyrgios
Foto: Shaun Botterill, Getty Images Sport

Avstralski teniški igralec Nick Kyrgios je na družbenem omrežju Instagram objavil ganljiv zapis o najtemnejšem obdobju svojega življenja. Razmišljal naj bi tudi o samomoru.

Danes 26-letni igralec je objavil svojo fotografijo izpred treh let, ko je nastopal na Odprtem prvenstvu Avstralije in začel svojo izpoved.

“To sem jaz, tri leta nazaj na OP Avstralije. Večina bi pomislila, da sem duševno v dobrem stanju in uživam. To je bilo v resnici eno izmed najtemnejših obdobij v mojem življenju. Na moji desni roki lahko opazite znake samopoškodb, imel sem samomorilske težnje in se dobesedno boril sam s seboj, da sploh vstanem iz postelje, kaj šele, da igram pred milijoni ljudmi,” piše Avstralec.

Nadaljeval je z besedami, da je bil tedaj nadvse osamljen, negativno nastrojen, se boril z depresijo, užival velike količine alkohola, se tudi drogiral ter bežal pred stikom s prijatelji in družino.

“Počutil sem se, kot da se ne morem z nikomer pogovoriti, nikomur verjeti. To je bila posledica zapiranja v samega vase in zavračanja, da mi bližnji priskočijo na pomoč, kar bi mi lahko pomagalo, da sem vsaj za silo pozitiven. Če kdo, potem jaz dobro vem, da je lahko dan zelo naporen, celo nemogoč. Razumem vas, če se počutite slabo, se bojite. Lahko vam zagotovim, da je vse v redu, niste sami. Šel sem čez obdobje, ko je delovalo tako, kot da pozitivna energija nikoli ne bo moja realnost,” dodaja zmagovalec letošnjega OP Avstralije v konkurenci moških dvojic.

Zaključil je z besedami v pomoč ljudem, ki trpijo duševno stisko: “Prosim vas, ne počutite se, kot da ste sami. Če imate občutek, da se ne morete z nikomer pogovoriti, tukaj sem, oglasite se mi! Ponosen sem, ker lahko rečem, da sem svoje življenje popolnoma obrnil na glavo, na vse skupaj imam drugačen pogled. Želim vam, da dosežete svoj polni potencial in se lahko nasmehnete. Življenje je lepo!

Kyrgios je v svoji karier osvojil šest ATP naslovov, bil 13. igralec sveta med posamezniki, na turnirjih velike četverice pa je doslej dvakrat prišel do četrtfinala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!