Kyrgios zmagovalec turnirja za Grand Slam

Grand Slam 29. Jan 202213:50 > 13:55 0 komentarjev
Kyrgios in Kokkinakis. Foto: guliverimage

Kakšni časi! Na OP Avstralije v moški konkurenci dvojic sta se zmage razveselila rojaka, v prvi vrsti pa zelo dobra prijatelja, Nick Kyrgios in Thanasi Kokkinakis.

Fanta sta leta 2013 na Rod Laver Areni zaigrala v finalu turnirja za mladince, zmage se je veselil Kyrgios, tokrat sta pred polnimi tribunami istega prizorišča prišla do enega največjih trenutkov svoje profesionalne kariere.

Za naslov je duet grških korenin s 7:5 in 6:4 premagal še en avstralski par Max Purcell/Matt Ebden in tako sta Kyrgios ter Kokkinakis v Melbournu po 25 letih postala sploh prvi povsem domač par z zmago v konkurenci moških dvojic po slovitih “Woodiejih”.

Mark Woodforde in Todd Woodbridge sta leta 1997 slavila proti kanadsko-ameriški navezi Sebastian Lareau/Alex O’Brien. Dvojni “K” je sploh prva dvojica, ki je OP Avstralije v odprti dobi tenisa osvojila s tako imenovanim “wildcardom” (posebnim vabilom organizatorja).

“Thanasi, celotna ekipa, moje dekle…hvala vsem za podporo. Brez vas mi ne bi uspelo. Ne bom predolg, dekleta dajte si duška,” je po zmagi v svojem slogu povedal Kyrgios in pokazal na svojega soigralca ter s tem nakazal, da je Kokkinakis (še) samski.

Bo to spodbudilo kariero Kyrgiosa, da kaj večjega naredi še med posamezniki? Za zdaj je na turnirjih velike četverice osamljen prišel “le” do četrtfinala Wimbledona, še kot najstnik leta 2014 in leto kasneje v Melbournu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!