Lopezov izjemen niz je po dvajsetih letih pri koncu

Grand Slam 18. Maj 202210:04 > 10:30 0 komentarjev
Feliciano v mlajših letih; Foto: Guliverimage

Vsega lepega je enkrat konec. Španec Feliciano Lopez, po skoraj 20 letih neprekinjenih nastopov na turnirjih za Grand Slam med posamezniki, tokrat počiva.

Teniški veteran Feliciano Lopez je ostal brez nastopa na prihajajočem odprtem prvenstvu Francije.

Štiridesetletni Španec sicer že dlje časa med posamezniki ni dosegel nekega vidnega rezultata, drži pa rekord po zaporednih nastopih na turnirjih velike četverice. Ta serija je po porazu v kvalifikacijah OP Francije včeraj zdaj zaključena pri 79 nastopih.

Serijo začel pri 20 letih

Španca je včeraj s 6:1, 7:6 porazil Gianmarco Moroni iz Italije. Lopez, nekdanji četrtfinalist Wimbledona in OP ZDA, je neprekinjeni niz nastopov na turnirjih velike četverice začel pred skoraj natanko 20 leti.

Serijo je začel vleči prav na Rolandu Garrosu leta 2002, ko je tedaj v prvem krogu premagal rojaka Didaca Pereza, potem pa izpadel po porazu s Tommyjem Haasom. Letošnji nastop bi bil že njegov 21. na pariškem pesku v glavnem delu tekmovanja.

Za Lopezom je drugi na večni lestvici zaporednih nastopov njegov rojak Fernando Verdasco s 67. Slednji danes igra 2. krog kvalifikacij, potem ko je v ponedeljek premagal Damirja Džumhurja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!