Muchova in medicinski odmor: Led me je rešil

Drugi športi 17. Feb 20217:16 > 7:27
Quinn Rooney/Getty Images
Quinn Rooney/Getty Images

Češka teniška igralka Karolina Muchova se je uvrstila v svoj prvi polfinale turnirja za Grand slam. Na odprtem prvenstvu Avstralije je bila po preobratu z 2:1 boljša od domačinke in prve teniškega igralke sveta Ashleigh Barty. S tem je Muchova naredila ogromno presenečenje, mnogi pa so komentirali njen premor za zdravniško pomoč, ki ga je vzela na začetku drugega niza saj je bil prav ta prelomni po katerem je začela preobrat.

V Rod Laver Areni je bilo po 111 minutah igre v nizih 1:6, 6:3 in 6:2. Po tekmi so novinarji Čehinjo vprašali zakaj je prosila za desetminutni zdravniški premor.

“Mislim, da je bilo od vročine, to je zelo vplivalo na mene. V nekem trenutku se mi je v glavi zavrtelo. Bila sem izgubljena in skoraj bi omedlela. Zato sem prosila za pomoč. Nato so me hladili z ledom in bila sem v senci. Zdravnik je preveril krvni pritisk, temperaturo in vse ostalo. Mislim, da je bil led ključen,” je dejala Karolina Muchova.

“Umirila sem se in poizkušala, da ne razmišljam o svojih prejšnjih napakah. Delam na svojih psihični moči. Mislim, da je to precej povezano tudi z mojim karakterjem, sem precej sproščena,” je dejala češka teniška igralka.

Karolina Muchova bo v polfinalu odprtega prvenstva Avstralije igrala proti Jennifer Brady, ki je bila prav tako po preobratu boljša od Jessice Pegule.