Nadal: Pripravljen sem za Wimbledon

Grand Slam 24. Jun 202214:21 > 15:22 0 komentarjev
Rafael Nadal
Foto: REUTERS/Paul Childs

Rafael Nadal je sredi tedna prvič po treh letih zaigral na travnati podlagi. Španec poudarja, da so dvobojih na igriščih v Hurlingham Clubu odlična priprava za Wimbledon, kjer bo poskušal priti do letošnje tretje zaporedne zmage na turnirjih za grand slam.

Rafael Nadal je letos že slavil v Avstraliji in Parizu, z zmago v Wimbledonu pa bi naredil nov korak proti zgodovinskemu uspehu – zmagi na vseh štirih grand slamih v eni sezoni, kar je uspelo samo Rodu Laverju leta 1969.

Rafa je zadnji dvoboj na travi s tekmovalnim nabojem odigral leta 2019, ko ga je v polfinalu Wimbledona premagal Roger Federer. Španec je v sredo v ekshibicijskem dvoboju s 6:2 in 6:3 premagal Stana Wawrinko.

“Veliko časa je minilo, odkar nisem igral na travi. Od leta 2019 nisem mogel igrati na travi, sprva zaradi epidemije, nato tudi zaradi poškodbe. Vznemirjen sem, ker sem znova tukaj, vedno sem z zadovoljstvom igral v Hurlinghamu. Za mene je sijajno, da bom odigral nekaj dvobojev pred Wimbledonom. Običajno sem igral v Queensu, sedaj sem starejši in ne morem več igrati tako veliko dvobojev, tako da je res odlično začutiti nekaj tekmovalne atmosfere pred začetkom Wimbledona,” je bil zadovoljen Nadal.

Wimbledon se začenja 27. junija in ga boste v celoti lahko spremljali na programih Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!