Nadal: Ne bom zaigral na Roland Garrosu, prihodnje leto bo moje zadnje

ATP 18. Maj 202316:59 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Francisco Ubilla via Guliver

Rafael Nadal se je odpovedal nastopu na Roland Garrosu, je sporočil v četrtek na novinarski konferenci. Štirinajstkratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije prvič po svojem debiju na turnirju leta 2005 ne bo zaigral na turnirju, kjer je praktično nepremagljiv. Španec je dodal, da do nadaljnega ne bo igral in da bo leto 2024 verjetno njegovo zadnje leto na profesionalni turneji.

“Zadnje štiri mesece sem vsak dan delal, kolikor je bilo mogoče. To so bili zelo težki meseci, saj nismo našli rešitve za težave, ki sem jih imel v Avstraliji,” je dejal Nadal.

“Danes sem še vedno v položaju, ko se ne morem počutiti pripravljenega, da bi tekmoval po standardih, ki jih potrebujem za nastop na Roland Garrosu. Nisem človek, ki bi na Roland Garrosu samo poskušal nastopiti.”

36-letnik ni tekmoval od odprtega prvenstva Avstralije, kjer je utrpel poškodbo. Nadal in njegova ekipa so pričakovali, da bo okrevanje trajalo od šest do osem tednov, vendar se Španec do danes še ni vrnil na igrišče.

Organizatorji odprtega prvenstva Francije so na Twitterju zapisali: “Ne moremo si predstavljati, kako težka je bila ta odločitev. Vsekakor te bomo pogrešali na letošnjem Roland Garrosu. Poskrbi zase, da se boš na igrišče vrnil močnejši. V upanju, da se vidimo prihodnje leto v Parizu.”

Neznana časovnica vrnitve

“Datuma svoje vrnitve ne bom določil. Videl bom, kako se bo odzvalo moje telo, in se odločil, kako naprej,” je dejal Španec. “Če bi še naprej igral v tem trenutku, mislim, da naslednje leto ne bi zmogel igrati.”

Marca je Nadal prvič po letu 2005 izpadel iz prve deseterice na svetovni lestvici in je trenutno na 14. mestu.

36-letnik je s 14 naslovi na odprtem prvenstvu Francije osvojil največ naslovov med vsemi igralci na največjih turnirjih. V Parizu se ponaša z osupljivim izkupičkom razmerjem zmag in porazov (112 zmag in le trije porazi).

Odprto prvenstvo Francije brez kralja peska

“Glede na to, kakšen je ta turnir zame, si lahko predstavljate, kako težka je bila ta odločitev,” je dejal Nadal. “Za nekaj časa moram ustaviti svojo športno kariero. V teh mesecih bom poskušal regenerirati svoje telo.”

“Preživel sem nekaj zelo težkih let in mislim, da je čas, da bolje poskrbim za svoje telo, saj sem veliko trpel s poškodbami. Kaj se bo zgodilo naslednje leto, ne vem. Roland Garros bo vedno Roland Garros, z mano ali brez mene … prišel bo nov prvak in prepričan sem, da bo turnir zelo uspešen,” je povedal Nadal in dodal, da se ustavlja, da bi si dal priložnost uživati v letu 2024, ki bo po njegovih besedah verjetno njegovo zadnje na profesionalni turneji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!