Naslednji Noletov trener – je napočil trenutek za rojaka?

ATP 28. Mar 202412:30 > 13:25 0 komentarjev
Nole z Zimonjićem
FOTO: Guliverimage

Po koncu sodelovanja Novaka Đokovića z Goranom Ivaniševićem so se istočasno začela ugibanja, kdo bo v nadaljevanju kariere treniral prvega igralca sveta. Pojavilo se je kar nekaj kandidatov.

Avtomatsko so kandidati vsi, s katerimi je Novak v preteklosti že deloval.

Torej Marjan Vajda in Boris Becker. Prvi po naših informacijah vodi teniško šolo na Slovaškem, drugemu pa kriminalna preteklost onemogoča potovanje na čisto vse konce sveta, zato oba bržčas odpadeta.

Trening z “Zikijem”

Morda bodo na naslednjem turnirju, kamor je Srb prijavljen, v njegovem štabu še zmeraj le njegov ogrevalni partner Carlos Gomez-Herrera, fizioterapevt Claudio Zimaglia in kondicijski trener Marco Panichi, toda na Roland Garrosu bi Ivaniševićeva menjava že skoraj morala biti “v sedlu”.

Glede na to, da Đoković v Beogradu trenutno vadi z nekdanjim specialistom za igro dvojic in soigralcem iz reprezentance Nenadom Zimonjićem, je to kar najbolj logična izbira.

Ko je Beograjčan želel prilagoditi začetni udarec, se je javil Toddu Martinu. Ko je iskal psihološko moč, je poklical Beckerja. Ko je imel motivacijsko krizo, se je nagnil k Andreju Agassiju. Ko je želel krajšati točke z močnim servisom, je angažiral Ivaniševića.

Novak Đoković
Foto: Profimedia

Kaj Đoković potrebuje zdaj? Kričanje in gestikuliranje proti svojemu štabu v zadnjih mesecih jasno nakazujejo na to, da s tribun ni dobil pravega nasveta. T. i. “coaching” v svetu tenisa ni več prepovedan, zato je vsak pravi nasvet zlata vreden. Omenjenega Zimonjića, ki je opravljal funkcijo kapetana reprezentance, je vselej krasila analitičnost. “Ziki” je prava teniška enciklopedija, poleg tega bi Noletu še izboljšal igro pri mreži.

Mnenje bivšega selektorja

Nekdanji kapetan Davis Cup reprezentance Srbije Radmilo Armenulić je po koncu sodelovanja z Ivaniševićem kot najboljšega kandidata za Noleta izpostavil še eno legendarno ime: “Mislim, da bi bil njegov idealen trener Ivan Lendl. Je resen človek, bil je zelo dober igralec, poleg tega bi bil maksimalno predan trdemu delu. Novaku bi vdahnil mirnost, dal njegovi igri varnost, saj je bil tudi sam tak igralec.” Naj spomnimo: Lendl je Andyju Murrayju pomagal do treh zmag na turnirjih velike četverice.

Že samo dejstvo, da je Đoković starejšega kolega iz reprezentance sam zaprosil za vadbo na beograjskem Košutnjaku, pove dosti. Zimonjić bi bil po letu 2005 sploh prvi Srb, ki bi v polnem obsegu skrbel za pripravo Novaka Đokovića.

Zadnji rojak v strokovnem štabu največjega vseh časov je bil Dejan Petrović, ki je pred dvajsetimi leti Novaka popeljal med najboljših 100 na ATP lestvici.

Je znova nastopil trenutek za sonarodnjaka?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!