“Ne primerjajte Alcaraza z Novakom, Rafo in Rogerjem”

ATP 25. Nov 202212:58 0 komentarjev
Rafael Nadal Carlos Alcaraz
Foto: Guliver Image

Nekdanji prvi lopar sveta Mats Wilander je sezono prvouvrščenega na lestvici ATP Carlosa Alcaraza ocenil za neverjetno.

Carlos Alcaraz je po zaslugi nekaj odmevni zmag (vključno z OP ZDA) pri samo 19-letih zasedel vrh lestvice ATP.

Tudi Mats Wilander je navdušen nad dosežki mladega Španca, vendar opozarja, da je tudi pred njim neizogibno obdobje prilagajanja statusu, ki ga ni vajen, in pričakovanjem, ki ga spremljajo.

“Mislim, da bo Carlosu zelo težko analizirati svoje nastope med letom 2022, vendar mu bo trener Juan Carlos Ferrero pomagal pri temu. Alcaraz bo moral skozi obdobje navajanja na vlogo najboljšega tenisača sveta. Mislim, da se še ne zaveda svojih dosežkov. Imel je neverjetno sezono, vendar mora biti previden, saj obstaja več groženj za njegovo vladavino – prednjačijo Novak Đoković, Holger Rune in Daniil Medvedev,” je dejal Wilander in dodal: “Alcaraz se bo zagotovo vprašal, kako je tako mlad prišel do mesta številka ena. Verjamem, da se bo vprašal, kako je prišel do vrha, a je potrebno odstraniti ‘črne luknje’ z delom na fizičnem in psihičnem stanju. Potrebno je najti pravi pristop, ki bo Carlosu omogočil, da igra tudi, ko se ne počuti dobro. Ko Nadalu ne gre, on poenostavi svojo igro, Novak je tudi dober pri temu. Ko velikani igrajo dobro, nasprotnika počistijo iz igrišča – najbolj pogosto s forhendom. Alcarazu bo to težko, težave se mu ne bodo izognile. Borba z ovirami bo njegov največji izziv, zelo me zanima, kako se bo spopadel s težavami.”

Španec je zaradi poškodbe, ki jo je staknil v četrtfinalu mastersa v Parizu, izpustil zaključni turnir v Torinu. Rafael Nadal in Stefanos Cicipas sta imela priložnost, da skočita na prvo mesto, a tako Španec kot Grk v Italiji nista navdušila in Alcaraz bo leto 2022 sklenil kot prvi igralec sveta.

“Carlos morda ne bo ostal v spominu kot najboljši vseh časov, a ga bo zagotovo zabavno gledati, kako igra na najvišjem nivoju in pri tem uživa. Trenutno je najbolj navdahnjen igralec zahvaljujoč temu, kako je igral letos. Ne primerjajte Alcaraza u Novakom, Rafo in Rogerjem. Način, na katerega je prišel do vrha, še nismo videli,” je zaključil legendarni Šved.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!