Neverjetni Nadal ruši vse pred sabo

ATP 27. Feb 20227:32 > 7:37 0 komentarjev
Foto: guliverimages

Rafael Nadal 15, vsi ostali teniški igralci 0. To je rezultat dvobojev španskega veterana v letu 2022. 35-letnik je zmagi na odprtem prvenstvu Avstralije v noči iz sobote na nedeljo dodal še naslov na turnirju ATP v Acapulcu.

V finalu je Španec brez večjih težav v slabi dveh urah igre odpravil 12. igralca sveta Britanca Camerona Norria (6:4, 6:4). To je bil že 11. zaporedni finale turnirjev ATP, ki ga je Nadal dobil, v mondenem mehiškem letovišču pa je osvojil že svoj četrti naslov.

“To je zelo poseben kraj zame. Mehika in energija ljudi tukaj me vedno napolnita s posebno energijo,” je po zmagi razmišljal Rafael Nadal. “Skozi tekmo je bilo nekaj težkih trenutkov, a sem jih uspel prebroditi, nato pa sem izkoristil svoje priložnosti.”

Zaključna točka Rafaela Nadala

Španec, ki bo letos junija dopolnil 36 let, je tako postal najstarejši zmagovalec teniškega turnirja serije ATP v Acapulcu. Zanimivo je to, da je tudi najmlajši teniški igralec, ki je slavil na tem turnirju, leta 2005 je kot 18-letnik v finalu premagal rojaka Alberta Montanesa (6:1, 6:0). Takrat je za zmago v finalu potreboval vsega 51 minut!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!