Đoković po operaciji, ki mu je rešila kariero: “Mama, izdal sem samega sebe”

ATP 1. Maj 20239:17 0 komentarjev
Novak Đoković
Foto: guliverimage

Novak Đoković se v zadnjem obdobju sooča z bolečinami v komolcu, ki bi ga lahko prisilile v operativni poseg. Tako se ponavlja zgodba iz leta 2018.

Novak Đoković po osvojenem Odprtem prvenstvu Avstralije ne najde prave forme. Nazadnje je zaigral v Monte Carlu, kjer ga je izločil mladi Italijan Lorenzo Musetti.

Vzrok naj bi bile bolečine v komolcu, ki so ga od teniških igrišč oddaljile že leta 2018. Takrat je Đoković moral prestati operacijo.

“Imam srečo, da v svoji karieri nisem bil pogosto poškodovan. Komolec mi je povzročal še največ težav,” je Đoković povedal za francoski L’Equipe. “Takrat nisem mogel niti servirati. Zato sem odšel na operacijo k enemu izmed najboljših kirurgov v Evropi. A upam, da ga nikoli več ne vidim,” se je ob tem pošalil 35-letnik. A zdaj mu komolec znova povzroča veliko težav. Bo moral znova prestati operacijo?

Foto: Julian Finney, Getty Images

Mati Novaka Đokovića Diana Đoković se spominja dogodkov iz leta 2018, poroča srbski portal Nova Sport. “Novak nenehno išče nova znanja. Zanimajo ga prehrana, terapije, alternativne metode. Ni pristaš klasične medicine,” je povedala Diana Đoković in dodala: “Ko se je zbudil iz narkoze, mi je povedal, da je izdal svoje telo. Pojasnila sem mu, da je naredil, kar je moral, in da je to nujno, če želi še naprej igrati tenis. Poskušal je z alternativnimi metodami, z vsem, kar mu je bilo na voljo, a nič ni delovalo.”

Če poškodba ni hujše narave, naj bi srbski teniški superzvezdnik na igrišče znova stopil 10. maja na mastersu v Rimu. Med 28. majem in 10. junijem ga čaka drugi grand slam sezone Roland Garros.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!