Osaka na prvi novinarski konferenci po Parizu v solzah

Tenis 17. Avg 202115:36
Naomi Osaka je pojasnila svoje pogled na medije. Foto: Guliverimage

Japonska teniška igralka Naomi Osaka je bila v solzah na svoji prvi novinarski konferenci na turneji WTA po skoraj treh mesecih, ko je predčasno končala grand slam v Parizu. Tam zaradi duševnih težav ni hotela na novinarsko konferenco. A tokrat je odgovorila na vprašanje, kako gleda na to, da ima koristi od medijev, a z njimi ne želi govoriti.

“To je zanimivo. Povedala bi, da so trenutki, ko sem na novinarski konferenci, zame najtežji,” je dejala Naomi Osaka med turnirjem v Cincinnatiju. Srečanje z mediji je ta čas druga teniška igralka sveta po krajšem premoru in solzah nadaljevala.

“To vprašanje je zame zelo zanimiv pogled na dogajanje. Kar bom povedala, je tudi nekaj, česar ne morem reči za vse, ampak lahko govorim le zase. Že ko sem bila mlajša, je bilo zame veliko medijskega zanimanja. Mislim, da je temu tako zaradi mojega ozadja, kot tudi zaradi tega, kako igram. Na prvem mestu pa sem teniška igralka. To je tudi razlog, da se veliko ljudi zanima zame,” je ocenila Osaka.

“Tako da lahko rečem, da sem v tem pogledu zelo drugačna od številnih ljudi, in ne morem ničesar storiti. Ko kaj objavim na Twitterju ali rečem, pa to sproži veliko medijskih člankov in podobnih odzivov. Tako da bom vedno rekla, da nisem povsem gotova vase, kako vse skupaj uravnotežiti,” je dodala 23-letnica, ki živi v ZDA.

Odločila se je, da bo na tekmovanjih zastopala domovino svoje matere. Njen oče sicer prihaja s Haitija. Štirikratna zmagovalka grand slamov je letos razkrila, da je že po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA 2018 trpela za depresijo.

Sredi junija pa se je zaradi “psihičnih težav in tesnobe” umaknila z Roland Garrosa. To je storila dan po tem, ko po zmagi v prvem krogu ni želela sodelovati na novinarski konferenci.

Ker ni želela opravljati medijskih obveznosti, je dobila 15.000 dolarjev kazni ter svarilo, da jo bodo izključili s turnirja, če se bo še naprej izogibala medijem. Mlada teniška igralka je zato predčasno končala nastope na OP Francije.

Osaka, ki je na slovesnem odprtju olimpijskih iger v Tokiu prižgala olimpijski ogenj, se je ob šoku domače javnosti na olimpijskih igrah poslovila že po osmini finala. Na Japonskem je imela v času OI in pred njimi sicer nekaj medijskih terminov, a ne na turneji WTA pred Cincinnatijem, pripravljalnim turnirjem za odprto prvenstvo ZDA.

Komentari

Vaš komentar