Zanimiva osvežitev v ekipi Novaka Đokovića pred novo sezono

ATP 28. Dec 202221:01 0 komentarjev
"Noletova" ekipa; FOTO: Guliverimages

Sportklub je prišel do informacije o tem, da je Novak Đoković pred novo sezono zamenjal fizioterapevta.

Od maja 2017 je bil v štabu “Noleta” Argentinec Ulises Badio.

Badio se je z Đokovićem spoznal na turnirju v Rimu pred petimi leti. Tam je bil Srb tako navdušen nad njegovim dleom, da ga je zaposlil za stalno, potem ko ga je predhodno razbremenjeval Miljan Amanović.

Badio se je še posebej izkazal lani, ko je na poti do Đokovićevega naslova v Melbournu skrbel za poškodovano telo srbskega šampiona.

Zdaj v rokah Italijana

Sčasoma je Argentinec postal tudi eden izmed najljubših likov med navijači Beograjčana, toda strani očitna nista dosegli dogovora o nadaljevanju partnerstva.

FOTO: Mark Brake/Getty Images

Badioja bo v novi sezoni, kot vse kaže, nadomestil Italijan Claudio Zimaglia. Fotografski objektivi so ju ujeli med prvimi treningi Srba v Adelaidi.

Kdo je nov obraz?

Zimaglia je profesor na akademiji za osteopatijo v Torinu in poklicni fizioterapevt. Do nedavnega je bil pomočnik v ekipi Američana Brendana Nakashime, pa tudi v štabih Miloša Raonića ter Jannika Sinnerja. Je tudi avtor knjige “Športna masaža in komplementarne tehnike”.

Đoković bo v Adelaidi prihodnji teden igral prvi turnir sezone, potem pa se seli v Melbourne, kjer bo od 16. januarja lovil jubilejni 10. naslov na OP Avstralije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!