Đoković že priletel v Avstralijo, tokrat brez drame

ATP 27. Dec 202220:00
Novak Đoković; FOTO: Guliverimage

Novak Đoković je po nekaj manj kot letu dni spet pristal na avstralskih tleh. Njegov prihod je bil precej manj dramatičen od tiste "limonade", ki se mu je januarja odvijala v Melbournu.

Naj spomnimo, Đoković je v Avstralijo priletel na začetku novega leta.

V Melbourne je prišel po svoj deseti naslov na OP Avstralije, a se je situacija zapletla. Najprej so mu oblasti vstop preprečile, češ da nima primerne potrditve o cepljenju, nato pa so ga pridržali v azilnem domu. Kasneje je sicer dobil dovoljenje za treniranje v Melbourne Parku, toda direktor avstralske vlade za imigrantsko politiko je naknadno dosegel, da je Beograjčana federalno sodišče izgnalo in mu vizum preklicalo.

Atomski začetek sezone

Ta mu je bil naknadno obnovljen, saj bi mu prepoved vstopa v deželo “tam spodaj” sicer morala veljati polna tri leta. Srb bo sezono začel na turnirju serije 250 v Adelaidi, kjer so ga tokrat precej bolj prijazno pričakali.

Avstralija je tekom koledarskega leta sprostila ukrepe v boju proti novemu koronavirusu, zato testiranja na bolezen niso obvezna, prav tako cepljenje ni predpogoj za vstop v državo.

Na tekmovanju bo poleg “Noleta” izjemno močna zasedba, saj med drugim nastopajo še Felix Auger Aliassime, Danil Medvedjev, Andrej Rubljov, Holger Rune in Jannik Sinner.