Po Đokoviću pred četrtfinalom v Srbiji poimenovali … polža

ATP 23. Apr 202110:23 > 10:26
Novak Đoković
AP Photo/Alessandra Tarantino

Na turnirju ATP 250 v Beogradu bo v petek znova na igrišče stopila številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković. Gre za povsem srbski četrtfinalni par, saj mu bo nasproti stal Miomir Kecmanović, ki je dvoboj označil za sanje. Tekmo si lahko v neposrednem prenosu pogledate na programih Sportkluba.

ATP 250 se v Beogradu igra prvič po letu 2012, tako po devetih letih v domačem kraju znova nastopa tudi Novak Đoković. Srba je pred dvobojem nekoliko presenetila novica, da so po njem poimenovali polža in ne kakšne njemu primernejše, predvsem hitrejše in spretnejše živali.

Kljub temu je bilo nedavno objavljeno, da je bila nova vrsta polžev, Travunijana Đokovici, poimenovana po 18-kratnemu zmagovalcu turnirjev za grand slam. “Ne vem, koliko je v tem simbolike, saj se vso kariero trudim biti čim hitrejši in nato po meni poimenujejo polža“, se je novici nasmejal Nole. “Morda mi pošiljajo sporočilo, da moram malce upočasniti!

Novo vrsto sta v izviru blizu Podgorice odkrila slovaški biolog Jozef Grego in črnogorski profesor Vladimir Pešić in o najdbi ter poimenovanju poročala v vestniku Mediteranska biologija. “Seveda sem počaščen, da je bila po meni poimenovana nova vrsta polža, ker sem velik ljubitelj narave in cenim vse vrste živali in rastlin,” je še dodal presenečeni Đoković.

Kako se bo Nole odzval na igrišču, si poglejte na Sportklubu. Njegov dvoboj proti Miomirju Kečmanoviću, ki pravi, da “so sanje na domačem igrišču igrati proti Novaku,” si poglejte po 13. uri. Takrat bosta kot prva svoj četrtfinalni dvoboj odigrala Filip Krajinović in Matteo Berrettini, nato se bosta na isto igrišče podala še Đoković in Kečmanović.

Na preostalih dvobojih se bo krvnik Aljaža Bedeneta Aslan Karatsev za polfinale boril proti Gianluci Magerju, Taro Daniel pa se bo pomeril s Federicom Delbonisom.