Potrjeno: Nadal se bo vrnil v Avstraliji

Tenis 11. Okt 20239:46 1 komentar
Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Izvršni direktor avstralske teniške zveze Craig Tiley, ki opravlja tudi naloge direktorja turnirja za veliki slam v deželi spodaj dol, je danes presenetil z izjavo Reuters in razkril, da bo januarja na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu nastopil tudi španski as Rafael Nadal.

Španec ni igral od januarja letos, ko si je poškodoval kolk v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije ob porazu proti Mackenzieju McDonaldu.

Sedemintridesetletni Nadal, ki je osvojil 22 turnirjev za grand slam, naj bi bil sprva odsoten osem tednov, junija pa je prestal novo operacijo v kolku.

Informacij direktorja turnirja v Melbournu še ni mogel potrditi Nadalov predstavnik Benito Perez-Barbadillo, ki je za Reuters povedal, da trenutno ne more še ničesar konkretnega povedati o Nadalovem prihajajočem urniku.

Kljub temu pa je Tiley v oddaji The Today Show pohitel z drzno napovedjo, da je španski teniški igralec potrdil svojo udeležbo na prvem turnirju za grand slam v sezoni 2024. Ta bo na igriščih Melbourne Parka od 14. do 18. januarja.

“Tu lahko ekskluzivno razkrijemo, da se bo Rafa vrnil,” je dejal Tiley.

“Odsoten je bil večji del leta in v pogovoru z njim je potrdil, da se vrača, nad tem smo zelo navdušeni. To je super,” je dejal Tiley.

Nadal je dejal, da se namerava upokojiti po sezoni 2024 zaradi vrste poškodb, ki omejujejo njegove nastope na teniških turnirjih.

Nadal je dvakrat zmagal na OP Avstralije, zadnji naslov na Australian Open pa je dosegel leta 2022, ko je premagal Rusa Danila Medvedjeva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje