Potrti Rafael Nadal znova razžalostil

Tenis 24. Apr 202420:53 0 komentarjev
Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Španskemu zvezdniku tenisa Rafaelu Nadalu se sanjsko slovo od izjemne kariere vse bolj odmika. Pred začetkom mastersa v Madridu, kjer je slavil že petkrat, je bil na novinarski konferenci vse prej kot optimističen.

Ob medijskih nastopih 37-letnega šampiona je že daljše obdobje glavna tema pogovora njegovo zdravstveno stanje. Nič drugače ni bilo v španski prestolnici, kjer se je zdel Rafael Nadal pred sedmo silo precej potrt.

OP Francije, kjer je Španec lani manjkal prvič v 19 letih in kjer si je s 14 naslovi zagotovil večni naziv kralja peska, se letos začne 20. maja. Če sodimo po besedah Rafe, se zdi možnost, da bo še zadnjič pred odhodom v zasluženi pokoj nastopil na Roland Garrosu, vse manjša.

Nadal se je po poškodbi kolka, ki jo je staknil januarja, na igrišča vrnil v Barceloni. Tam je najprej izločil Flavia Cobollija in nato izpadel po porazu proti Alexu De Minauru v drugem krogu. Njegova naslednja stopnička v pripravah na pariški grand slam je masters v Madridu, kjer pa bo nastopal daleč od prave pripravljenosti.

“V nekaterih trenutkih na igrišču uživam, ko znova igram z najboljšimi igralci na svetu, spet v drugih trenutkih čutim, da sem omejen, zato mi je precej težko,” je dejal velikan tenisa.

Foto: Profimedia

V trenutnem stanju v Parizu ne bi igral

Dodal je, da v takšnem stanju v Parizu ne bo nastopil, vsaj ne na OP Francije, ima pa zato nekaj več časa do olimpijskih iger, ki bodo prav tako v francoski prestolnici: “Če pridem v Pariz takšen, kot se počutim danes, ne bom igral. Na Roland Garrosu bom nastopil zgolj v primeru, če se bom počutil konkurenčnega. Če bom lahko igral, bom igral, če ne bom mogel, ne bom. Zaradi tega ne bo konec sveta in moje kariere. Še vedno imam cilje, tudi po Roland Garrosu, kot so denimo olimpijske igre.”

Nadal je že večkrat zatrdil, da bo letošnja sezona njegova zadnja na turneji, a vsaj za zdaj se mu zadnje leto ne izteka po željah. V Madridu bo prvič na pesku v četrtek, ko se bo v prvem krogu pred domačimi navijači pomeril s komaj 16-letnim ameriškim igralcem Darwinom Blanchom.

Prenose iz Madrida si boste lahko v živo ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!