Povratek štirikratne zmagovalke turnirjev za Grand Slam

Tenis 28. Sep 202112:36 > 12:50 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Štirikratna zmagovalka turnirjev velike četverice Kim Clijsters se je včeraj s porazom proti Tajvanki Su Wei Hsieh (3:6, 7:5, 3:6) v Chicagu vrnila na teniška igrišča.

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa je svoj povratek napovedala predlani, a ga zavoljo pandemije in poškodbe kolena (delno) prestavila na sezono 2021.

Belgijka se je v 1. krogu turnirja serije 500 pomerila proti še eni veteranki, Tajvanki Su-Wei Hsieh in nudila dostojen odpor.

Sicer je Clijstersova tudi lani odigrala tri dvoboje, pa vsakič izgubila, njena zadnja zmaga med posameznicami pa datira v leto 2012, ko je odigrala vsaj približno polno sezono ter zabeležila bilanco zmag in porazov 20-6.

Foto: Guliverimage
Kim Clijsters na srečanju z mediji, Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Kim Clijsters preizkuša igrišča v Chicagu, Foto: Guliverimage
Kim Clijsters zapušča igrišče po porazu, Foto: Guliverimage
Kim CLijsters na novinarski konferenci, Foto: Guliverimage

“Danes sem bila blizu, žal se ni izšlo, a imam dober občutek, naredila sem napredek, kar je trenutno še najbolj pomembno,” je dejala nasmejana Kim, ki je mati treh otrok, poročena z nekdanjim košarkarjem Brianom Lynchem.

Belgijka je izrazila željo, da bi rada nastopila na prihajajočem turnirju serije 1000 v Indian Wellsu, a za to tudi potrebuje t.i. “wildcard”, saj je trenutno brez uvrstitve na WTA lestvici.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!