Clijsters: Otroci zaradi mojega povratka ne bodo trpeli

WTA 2. Jan 202013:20 > 13:22
Adam Glanzman/Getty Images

Belgijska tenisačica Kim Clijsters se po sedmih letih odsotnosti še drugič vrača iz pokoja. Nekdanja številka ena je razkrila, da bo tudi zaradi svojih otrok v prihajajoči sezoni skrbno izbirala turnirje, na katerih bo zaigrala.

36-letnica, ki je štirikrat osvojila turnirje za grand slam, je povratek napovedala lani septembra. Mati treh otrok je želela zaigrati že januarja, ko je na sporedu OP Avstralije, a ji to zaradi poškodbe kolena ne bo uspelo.

Belgijka se je sicer prvič upokojila že leta 2007, nato pa se leta 2009 vrnila v teniško karavano in slavila na treh grand slamih (2x OP ZDA in 1x OP Avstralije). Tekom prvega dela kariere je leta 2005 slavila v New Yorku, kjer je leta 2012 drugič končala kariero.

Tokrat bo drugače. Ne bom igrala na veliko turnirjih. Tudi otroci z menoj ne bodo veliko potovali,” je dejala 36-letnica mama treh otrok za Telegraph. “Pametno bom morala izbirati turnirje, da se bo vse ujelo s potrebami otrok in njihovo šolo. Vrnitev na teniška igrišča ne bo vplivala na urnik mojih otrok,” dodaja Belgijka.

Clijstersova je pred nekaj dnevi razkrila, da bo prve turnirje odigrala marca in potrdila, da je že dobila nekaj posebnih povabil. Med njimi je tudi turnir v Indian Wellsu. Število turnirjev na katerih bo zaigrala, bo odvisno tudi od njene forme.

Vem, da tenisa na tej ravni ne bom mogla igrati še pet let. Če bom ostala zdrava, morda še dve, tri leta. Bomo videli, kako se bo moje telo odzvalo na napore,” je sklenila.