Rafa Nadal izpušča tudi Rim, bo nared za Pariz?

ATP 5. Maj 202317:48 0 komentarjev
Rafael Nadal
Foto: Profimedia

Kralja peska Rafael Nadal zaradi poškodbe izpušča tudi masters v Rimu, zato se mnogi sprašujejo, če bo sploh nared za OP Francije. Njegova poškodba kolka še ni preteklost.

Nadal je po turnirju v Monte Carlu, Barceloni in Madridu izpušča še en peščeni masters, turnir v Rimu, ki ga je v svoji karieri dobil desetkrat. “Zelo mi je žal, da sporočam, da se ne bom mogel udeležiti turnirja v Rimu. Vsi veste, kako zelo me boli, da izpuščam še enega od turnirjev, ki so zaznamovali mojo poklicno in osebno kariero,” je dejal Nadal, ki je imel vedno veliko podporo italijanskih navijačev.

Španski as je dodal, da kljub temu, da se mu stanje poškodbe izboljšuje, večmesečni manjko resnega treninga terja svoj davek. “Kljub temu, da sem v zadnjih dneh opazil izboljšanje, je minilo veliko časa brez treninga na visoki ravni. Proces ponovnega prilagajanja terja svoj čas, nimam druge izbire, kot da vse to sprejmem in nadaljujem z delom,” je še dodal in svojem svojem sledilcem poslal objem.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Roland Garros pred vrati

36-letni Nadal si je januarja na odprtem prvenstvu Avstralije poškodoval kolk in se je od takrat moral umakniti z vseh turnirjev, na katerih je nameraval igrati to sezono. Po vseh odpovedih se mnogi sprašujejo, ali bo kralj peska sploh nared za OP Francije, kjer je v svoji karieri kar 15-krat dvignil roke. Letošnji Roland Garros se začenja že 22. maja, če bo Nadal dobil bitko s časom, se zdi, da v Franciji zagotovo ne bo optimalno pripravljen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!