Nadalov največji zaupnik: ‘Rafa’ prihaja v Pariz, toda ne optimalno pripravljen

ATP 25. Apr 202315:33
Foto: Guliverimage

Toni Nadal, stric in trener Rafaela Nadala, je danes za špansko TVE povedal, da španski teniški igralec, ki trenutno okreva po poškodbi kolka, "ne potrebuje veliko", da se vrne na tekmovanja in na Roland Garros. Tam želi 36-letni zvezdnik čez mesec dni osvojiti svoj 14. naslov.

“Rafael je v procesu okrevanja, ni daleč od vrnitve na tekmovanja. Vendar ni bilo mogoče, da bi igral že na turnirju v Madridu. To je eden izmed turnirjev, ki mu prinaša največ vznemirjenja, a počakati bomo morali še eno leto, da ga vidimo na domačem mastersu,” je v kratkem intervjuju za TVE povedal Toni Nadal.

“Dejstvo je, da Rafa na Roland Garros ne bo prišel ravno zelo dobro pripravljen. Od 10. januarja ni odigral niti enega dvoboja, pa tudi prej ni igral zelo veliko. Ampak mislim, da se zna zelo hitro vrniti v formo,” je optimistično dodal Toni Nadal.

Na turnirju za grand slam je veliko odvisno od žreba. “Če imate srečo, da imate v prvem krogu dokaj ugoden žreb, potem pa … Rafael je vedno eden izmed favoritov v drugem tednu turnirja. V drugem tednu začneš govoriti ‘v redu, morda se moramo ukvarjati z njim’. Upam, da bomo lahko enako rekli za Roland Garros,” je še dejal nekdanji trener Rafaela Nadala, ki zdaj v ekipi nečaka deluje kot mentor iz ozadja, poleg tega pa trenira Kanadčana Felixa Augerja Aliassimea.

Šestintridesetletni Nadal si je januarja na odprtem prvenstvu Avstralije poškodoval kolk in se je od takrat moral umakniti z vseh turnirjev, na katerih je nameraval igrati to sezono.

Foto: Peter van den Berg/Avalon

“Najprej naj bi bil odsoten med šest in osem tednov, a zdaj gremo že proti 14. tednu. Situacija ni takšna, kot smo pričakovali. Upoštevali smo vse zdravniške nasvete, a iz neznanega razloga okrevanje ne poteka tako, kot so nam napovedali,” pa je dejal Rafael Nadal v videoposnetku, s katerim je naznanil tudi odstop z mastersa v Madridu.

Po številu osvojenih turnirjev za grand slam je izenačen z Novakom Đokovićem, na pariškem pesku pa bo skušal osvojiti rekordni 23. grand slam.