Nadal se je v Melbournu gibal bolje kot proti Novaku lani

ATP 28. Feb 202211:35 > 12:15 0 komentarjev
Rafael Nadal
Foto: REUTERS/Henry Romero

Legendarni Bjorn Borg se tako kot večina ljubiteljev tenisa nadeja, da bo na preostalih največjih turnirjih v letošnjem letu lahko gledal tudi Novaka Đokovića.

“Ne vem, kaj se bo zgodilo, toda za tenis je najbolje, da Novak igra. On je eden od trojice najboljših, ob Nadalu in Federerju. Mora biti del največjih turnirjev in tam igrati. Mislim, da nam lahko ponudi še veliko tenisa in še osvoji velike turnirje. Nadejam se samo, da bo sprejel pravo odločitev,” je dejal Bjorn Borg, zmagovalec 11 turnirjev za grand slam.

Na vprašanje, ali je po zmagi v Avstraliji Rafael Nadal prevzel naziv najboljšega vseh časov, je Šved odgovoril: “Večino dvobojev iz Avstralije sem spremljal od doma v Stockholmu. Najboljša novica za Nadala je, da se mu je vrnila gibljivost iz preteklosti. Ko sem ga gledal lansko leto na Roland Garrosu, se ni tako gibal in to je lahko eden od razlogov, zakaj je izgubil proti Đokoviću. Ne vem, ali je bil poškodovan. V Avstraliji sem videl pravega Rafo. Ali je GOAT? Lahko rečem, da je favorit, da osvoji Roland Garros.”

Za razliko od Nadala, Borg veliko manj možnosti za še kakšno zmago na turnirjih velike četverice pripisuje Rogerju Federerju: “Roger bo vedno eden od favoritov pred turnirjem, toda grand slami trajajo dva tedna. Zdi se mi, da mu to otežuje stvari.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!