Roger Federer končuje bogato kariero

ATP 15. Sep 202215:38 0 komentarjev
Foto: Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je na družbenem omrežju Instagram potrdil, da bo pri 41 letih končal bogato kariero. To se bo zgodilo po Laverjevem pokalu prihodnji teden.

“Laverjev pokal prihodnji teden v Londonu bo moj zadnji turnir v okviru ATP. Seveda bom v prihodnje še igral tenis, ampak ne na turneji ali grand slamih,” je zapisal Federer. Švicar je že julija napovedal, da je pripravljen na upokojitev. “Če nisi več konkurenčen, je bolje odnehati. Mislim, da ne potrebujem tenisa. Zadovoljen sem z majhnimi stvarmi, kot recimo s tem, da moj sin kaj naredi prav, ali pa hčerka domov pride z dobrimi ocenami,” je dejal eden največjih tenisačev vseh časov.

41-letni Roger Federer je v zadnjih letih daleč od teniškega vrha. Obilica težav s poškodbami mu ne omogoča boja z najboljšimi. Neaktiven je že več kot leto dni, potem ko je lani v Wimbledonu izpadel v četrtfinalu.

Švicar ima na svojem računu 20 osvojenih turnirjev za Grand Slam. Nazadnje je bil najboljši na Odprtem prvenstvu Avstralije leta 2018. Turnir je osvojil skupno šestkrat, enkrat je bil najboljši na Roland Garrosu, kar osemkrat na Wimbledonu, petkrat pa na Odprtem prvenstvu ZDA.

V svoji zbirki ima še šest zaključnih ATP turnirjev sezone in srebrno olimpijsko medaljo iz Londona 2012. Leta 2008 je s Stanom Wawrinko Švici prinesel tudi zlato olimpijsko odličje v konkurenci dvojic.

V sezoni 2019 je osvojil turnirje v Baslu, Halleju, Dubaju in Miamiju, v preteklih treh sezonah pa vidnejših uspehov ni zabeležil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!