“Samo trčeni ne vidijo, da je ‘Nole’ najboljši vseh časov”

ATP 29. Feb 202410:20 4 komentarji
Američan Đokoviću izroča pokal za zmago na OP ZDA; FOTO: Guliverimage

Upokojeni ameriški as Andy Roddick je izrazil mnenje, da si vsi športni zanesenjaki, ki Novaka Đokovića ne priznavajo kot največje teniško ime vseh časov, zatiskajo oči pred resnico.

Roddick je z Đokovićem v karieri odigral devet tekem in kot eden izmed redkih junakov beleži pozitivno bilanco (5:4).

Izjava odmeva tudi zato, ker je Američan Đokovića brez dlake na jeziku kritiziral, češ da tekme predaja, ko vidi, da ne more zmagati. Po koncu kariere mu je večkrat stopil v bran in tudi tokrat se je Andy postavil na stran Beograjčana. “Če gledate njegove številke in iz njih ne razberete, da je največji igralec vseh časov, potem ste bodisi nori ali pa se delate neumne,” je v svojem podkastu dejal Roddick.

Đoković kot Joko Ono

“Enostavno tako odstopa od ostalih, da ni nikakršne dileme,” je nadaljeval zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA 2003 in priznal, da vpliva na priljubljenost tenisa in estetike ne moremo meriti, zmage in naslove pač.

Američan je Đokovića primerjal z Joko Ono, ki je bila po mnenju mnogih najbolj zaslužna za razpad slovite skupine The Beatles: “Tako je on razbil ‘romanco’ oziroma rivalstvo med Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom. In zato ga številni ne prenesejo.”

“Matematike ne brigajo vaša čustva, prav tako jim je vseeno, ali ste občutljivi na to, če je igralec cepljen ali ne. Vedno lahko najdete nek nov argument proti. Ko gre za številke, v tenisu ni dileme. Če med veliko trojico za največjega izberete kogar koli drugega kot Đokovića, ste zame trčeni ali pa nepoučeni,” je prepričan 41-letni “A-Rod”.

“Novakov slog igre za gledalca, ki se ne razume na tenis, ni enostaven. Ljudem, ki ne igrajo tega športa, ni prav enostavno opaziti njegovih odlik. Đoković ima natančnost kirurga, na igrišču te uničuje in moraš nenormalno tvegati, če želiš imeti najmanjše možnosti za zmago. On ve in ti dobro veš, da tega ne moreš početi tri ali štiri ure zapovrstjo,” je razlagal nekdaj najboljši igralec sveta.

FOTO: Guliverimage

Za konec se je lotil še največjih rivalov Beograjčana: “Federerjeve in Nadalove odlike ti hitreje padejo v oči. Vidiš Rogerja in takoj dojameš, kako neverjeten je njegov tenis. ‘Rafa’ vsakogar zasenči s svojo intenzivnostjo, dramatično igro, svojimi vzkliki.”

Đoković sezono nadaljuje na mastersu v Indian Wellsu. Včeraj je treniral na igriščih univerze UCLA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje