Senzacija turnirja z nemogočim priimkom in atletskim ozadjem

Grand Slam 4. Sep 20218:59 > 13:25
Foto: Guliverimage

Največje odkritje teniškega turnirja moških posameznikov na OP Združenih držav prihaja iz Nizozemske. Imenuje se Botic Van de Zandschulp (izgov.: Boutik van de Zandshoup).

Svoj vrhunec je Van de Zandschulp doživel relativno pozno, saj bo oktobra dopolnil 26 let, v karieri pa še nikdar ni bil član elitne stoterice. No, tudi to se bo prihodnji ponedeljek spremenilo, ker je z uvrstitvijo v osmino finala Flushinga Nizozemec na virtualni lestvici priplezal do 89. mesta.

Sinoči je po štirih nizih v približno treh urah odpravil Argentinca Facunda Bagnisa ter prišel do uspeha kariere, potem ko je v preteklosti točke in denar zbiral pretežno na tekmovanjih serije Futures in Challenger.

Zanimivo, najboljšemu tenisaču zadnjih let iz dežele tulipanov, cokel ter mlinov na veter, Robinu Haaseju se v 44 poskusih na turnirjih velike četverice ni uspelo niti enkrat prebiti med najboljših šestnajst – Boticu je to uspelo že v četrtem poskusu!

Najbolj bizaren podatek v povezavi z Van de Zandschulpom je to, da je v Flushingu čisto na vseh šestih tekmah, vključno s predtekmovanjem, prvi niz izgubil in se potem vendarle prebil do zmage.

Poleg Nemca Petra Gojowczyka (ta je pri 32. letih sploh prvič v karieri dosegel osmino finala na Majorsih) ostaja “BVDZ” edini kvalifikant v konkurenci posameznikov in se bo za senzacionalni preboj med osem meril z Diegom Schwartzmanom, kjer vsekakor ni brez možnosti.

Svetlolasi igralec iz Veenendaama, ki se je kot najstnik preizkušal tudi v vlogi metalca kopja, je včeraj poskrbel še za en mejnik – postal je prvi Nizozemec v osmini finala na turnirjih za Grand Slam po letu 2004, ko je četrtfinale Wimbledona igral Sjeng Schalken.

Foto: Guliverimage

 

Komentari

Vaš komentar