Swiatekova z udarnim finalom Rima med najboljših 10 na svetu

Tenis 16. Maj 202115:48 > 18:34 0 komentarjev
Twitter

Iga Swiatek je zmagovalka turnirja serije 1000 za dekleta v Rimu. V finalu je s 6:0, 6:0 po le 46 minutah "odpihnila" Čehinjo, Karolino Pliškovo.

POVEZANO

Swiatekova je iz tekme v tekmo igrala bolje in spet našla tisto formo, ki jo je krasila lani v Parizu, ko je s konkurenco opravila brez izgubljenega niza.

Pliškovi nekoliko bolj oblačno vreme danes ni ustrezalo, Poljakinja ji ni dovolila osvojiti niti igre, v točkah jo je denimo porazila s kar 51:13, pri čemer je Čehinja pet od teh dobila šele v zadnji igri.

To je tretji naslov za Igo v njeni mladi karieri, prvega je dobila lani v Parizu na Rolandu Garrosu, drugega letos v Adelaideu, tretjega pa danes. Za edini poraz v finalnih srečanjih Poljakinje pa je kriva Polona Hercog, ki jo je premagala predlani v Luganu.

19-letna Poljakinja se bo jutri prvič v karieri znašla med elitno deseterico na lestvici WTA. Ob 17. uri ne pozabite še na moški finale Mastersa v Rimu, ki bo ponudil novo epizodo v rivalstvu Nadal – Đoković. V vaši družbi bo naš komentatorski as, Peter Pevc.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!