Tamara Zidanšek prva po Katarini Srebotnik

Grand Slam 12. Jan 20228:43 1 komentar
Guliverimages

Pred jutrišnjim žrebom za glavni del tekmovanja na Odprtem prvenstvu Avstralije velja omeniti veliki met najboljše slovenske igralke, Tamare Zidanšek.

Konjičanka bo jutri v žrebu zabeležena kot 29. nosilka, s čimer se bo vsaj v 1. krogu izognila (na papirju) najboljšim teniškim igralkam sveta.

To pomeni, da je Tamara sploh prva Slovenka po več kot 13 letih, ki na turnirjih velike četverice nastopa v vlogi nosilke. Nazadnje je ta čast pripadla Katarini Srebotnik, ki je na Odprtem prvenstvu ZDA 2008 zaigrala kot 28-postavljena ter takrat svojo kampanjo zaključila v osmini finala s porazom proti Švicarki, Patty Schnyder.

Kasneje se je Velenjčanka posvetila le še karieri igranja med pari. Poleg Tamare in Kate je do vloge nosilke na turnirjih, ki v belem športu pomenijo največ, prišla tudi Tina Pisnik (OP Avstralije 2004).

Zidanškova danes na turnirju serije 250 v Adelaidu igra proti 139. igralki sveta, Avstralki Maddison Inglis. V primeru zmage bi se za vstop med štiri najboljše na tekmovanju pomerila z Američanko Lauren Davis.