Tamara Zidanšek v avstralski pripeki do bolečega poraza

Grand Slam 22. Jan 20228:18 > 8:48 0 komentarjev
Andy Brownbill - AP via Guliverimage

Tamara Zidanšek na OP Avstralije med posameznicami žal izpadla. Od Konjičanke je bila v 3. krogu po dveh urah in 45 minutah z izidom 4:6, 6:4 in 6:2 boja boljša Francozinja Alize Cornet.

Na svoj 32. rojstni dan je Cornet uprizorila enega izmed največjih povratkov svoje kariere.

Tamara jo je po melbournski pripeki – živo srebro se je tekom obračuna dvignilo tudi do 33 stopinj celzija – dobro uro “sprehajala” po igrišču z močnim in globokim forehand udarcem, nevsiljenih napak je bilo le za vzorec in ko je 24-letna Konjičanka povedla s 6:4, 4:1 ter imela na lasten začetni udarec še prednost (30:0), je le malokdo pomislil na njen poraz.

Odločilni trenutek srečanja je vsekakor osma igra drugega niza, ki je trajala kar štirinajst minut. V njej je imela “Tami” šest žogic za pobeg na 6:4, 5:3, kar je zapravila, Francozinji dovolila do sedmih iger zapovrstjo in sledilo je neizbežno – “kolaps” igre v tretjem nizu.

Kljub temu, da je Zidanšek na koncu zbrala 19 nebranjenih udarcev več od tekmice (35:16), jo je pokopalo 63 neizsiljenih napak, je pa res, da si je ob koncu drugega niza dodatno obvezala levo koleno, kar priča o tem, da ravno na stotih odstotkih pripravljenosti morda danes niti ni bila.

Cornet je ob svojem jubileju prišla do druge osmine finala v Melbournu, prve po letu 2009. Za četrtfinale se bo pomerila s Simono Halep, Romunka je rutinirano odpravila Danko Kovinić iz Črne gore.

Dobra šola za naprej in navsezadnje najlepši rezultat prvega slovenskega loparja v Melbourne Parku sta pozitivni zadevi, ki ju lahko iz vsega skupaj izluščimo, toda ostal bo grenak priokus, saj je Tamara tokrat pred seboj že videla ciljno črto.

“Out” tudi ostali

Slovenskih nastopov v Melbournu je z današnjim dnem konec. Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta v ženskih dvojicah na odprtem prvenstvu Avstralije pot sklenili v drugem krogu. S 6:4, 6:0 sta bili boljši Romunka Jaqueline Cristian in Nemka Andrea Petković. Dvoboj je trajal uro in pet minut.

Kasneje je v konkurenci mešanih dvojic skupaj z Belgijcem Joranom Vliegnom klonila še Andreja Klepač. Shuai Zhang in John Peers sta bila boljša s 6:1 in 6:4, kasneje pa se je poslovil tudi edini predstavnik Slovenije v mladinski konkurenci. Bora Artnaka je po treh nizih (6:3, 6:7, 6:4) ugnal domačin Hayden Jones.