Tamara Zidanšek v polfinalu Adelaide in do novega mejnika

Tenis 13. Jan 20228:09 > 8:09
Cameron Spencer/Getty Images

Tamara Zidanšek je v četrtfinalu WTA turnirja serije 250 v Adelaidi z dvakrat 7:6 ugnala Američanko, Lauren Davis in se prebila med najboljše štiri ter si hkrati priborila najboljšo uvrstitev v karieri na WTA lestvici.

Najboljša slovenska teniška igralka je med najboljše štiri napredovala po 2 urah in 13 minutah.

V obeh nizih je Konjičanka za zmago potrebovala dobro uro, bila v drugem delu ves čas v prednosti odvzetega servisa, npri zaključevanju pa popustila in nizko rasli Davisovi dovolila do “popravnega izpita” v podaljšani igri. Ta je bila tesna, Zidanšek jo je dobila z 9-7 in se dokopala do šestega polfinala na WTA turnirjih v svoji karieri.

S prebojem med zadnje štiri nastopajoče na turnirju, ki ga gosti jug Avstralije, si je Zidanšek tudi že zagotovila pomik na lestvici WTA navzgor za vsaj eno mesto. V ponedeljek bo ob njenem imenu zasvetila številka 29.

To lahko vsaj še za eno mesto izboljša z morebitnim triumfom v petkovem polfinalu, kjer se bo pomerila proti Američanki, finalistki lanskega Portoroža, Alison Riske. Spodnji del žreba bo dal drugo finalistko v eni izmed trojice Cori Gauff, Ljudmila Samsonova in Madison Keys.