Tamara Zidanšek: Vrnila se bom nazaj v svetovni vrh

Grand Slam 21. Jan 202314:44 0 komentarjev
Tamara Zidanšek; FOTO: Guliverimage

Tamara Zidanšek je po slovesu od Avstralije spregovorila za srbske medije. Dejala je, da bo v prihodnje s trenutno uvrstitvijo na lestvici neizbežno kombiniranje WTA turneje in ITF turnirjev.

Zidanšek je v 1. krogu OP Avstralije s 6:7, 6:4 in 1:6 izpadla od Tunizijke, Ons Jabeur.

Za spletno stran nova.rs je med drugim povedala, da se je za tenis pred deskanjem na snegu odločila, ker “imam veliko raje toplo vreme. Tenis je zame pač najlepši šport.” Zidanšek je dodala, da je OP Avstralije v njenem srcu zapisano kot najboljši turnir: “Imam prav posebno rutino, pridem malo prej, saj smo potem vedno mesec dni tukaj. To je res ‘happy Slam’  (op.a.: Srečen Slam) v pravem pomenu pesede”

Trenutno je Konjičanka na 98. mestu na svetu, lani je iz elitne stoterice za kratek čas celo izpadla. Pa ne zato, ker bi igrala tako slabo, temveč zavoljo neaktivnosti, saj sta jo kar dvakrat ustavili okužbi z novim koronavirusom.

Spet pravi občutki

“Zadovoljna sem s tistim, kar sem pokazala, saj se mi je vrnil pravi občutek na igrišču, kar je pred pol leta recimo manjkalo. Tekma z Jabeur se je prelomila v tretjem nizu, ko so na igrišče prišle nove žogice. Ons je nekaj več tvegala, saj je videla, da v izmenjavah ne more kar tako priti do prednosti,” je za srbski medij povedala Zidanšek in dodala, da ji bo z več takimi srečanji velik oder na takih turnirjih postal rutina in ji bo posledično igrati na stadionih vedno lažje.

FOTO: Guliverimage

“Zdaj bom malce kombinirala WTA turnirje z ITF turnejo. Če bom nadaljevala s to igro in predvsem takšno fizično pripravljenostjo, bom dovolj konstantna, da se vrnem v sam vrh svetovnega tenisa,” pove “Tami”.

Za zaključek pogovora z nova.rs je zaupala, da sta njena najboljša družba na WTA turneji Švicarki, Viktorija Golubić in Jil Belen Teichmann.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!