Trije velikani in Gasquet

Tenis ostalo 10. Jul 201512:06 > 20. Nov 2015 22:42

Ljubljana – Napetost se bliža vrelišču – pred nami so polfinalni obračuni letošnjega Wimbledona, ki prinašajo nastope prvih treh igralcev sveta in underdoga Richarda Gasqueta. Prvi polfinale med Novakoam Djokovićem in Richhardom Gasquetom ob 14:00 v živo na SK 1, nato sledi še poslastica v režiji Rogerja Federerja in Andyja Murrayja.

Ko so Richarda Gasqueta pred kratkim vprašali, kje se skriva razlog, da nikoli ni prav v celoti izkoristil talent in potencial, ki ga brez dvoma skriva v sebi, je kot iz topa izstrelil – samozavest. Če česa, potem mu ravno samozavesti po težko prigarani četrtfinalni zmagi proti Stanu Wawrinki po petih nizih, ne sme manjkati. “Izgubil sem servis za zmago, toda še naprej sem se boril, na kar sem ponosen. Proti Wawrinki je vedno težko igrati, saj lahko v vsakem trenutku prestavi v višjo prestavo. Osvojil je Roland Garros in je poln samozavesti. Ve, kako dobiti tesen obračun, toda tokrat sem slavil jaz. Navdušen sem,” je bil Francoz zadovoljen s svojo predstavo. Veliko hitreje se je med najboljše štiri prebil prvi igralec sveta. Đoković je še enkrat več zasenčil Marina Čilića, potem ko ga je krog pred tem pošteno namučil Kevin Anderson. “Odigral sem solidno, slavil v treh nizih, kar je v četrtfinalu najpomembnejše. Dobro sem igral in zelo sem zadovoljen z gibanjem. Dobro sem pokrival celoten teren,” je dejal srbski zvezdnik.

Po dnevu počitka je četrtfinale že arhiviran, v mislih pa polfinale. “Premagati Wawrinko v petih nizih je velika stvar. Verjemite mi, poznam to. Gasquet je opravil odlično delo. Slišal sem, da je delal zelo naporno in sedaj se mu to vrača. Od nekdaj je imel igro in talent, enega od najboljših enoročnih beckhendov na touru. Za zmago proti Wawrinki v takšnem dvoboju moraš biti psihično zelo močan. Očitno je uspel napraviti ta preskok, kar je signal, da je pripravljen za največje dosežke. Moram biti previden. Popravil je servis, vedno pa je bil dober v napadu in obrambi,” je Đoković previdno napovedal polfinalni obračun.

Gasquet se zaveda, da bo obračun začel v podrejenem položaju. Še nikoli ni zaigral v finalu katerega od turnirjev za grand slam, Đokovića pa premagal zgolj enkrat leta 2007, izgubil pa kar 12. “Pomembno je verjeti, da lahko zmagam. To je najpomembnejše. Moram priti na teren z vero v sebe. Brez tega ne bo šlo,” je recept za zmago razkril Gasquet.

Poslastica dneva: Federer vs. MurrayO drugem polfinalu med Rogerjem Federerjem in Andyjem Murrayjem ne gre izgubljati besed. Dva velikana teniške igre na sveti travi blestita od prvega dne naprej, a v finalu bo dovolj prostora le za enega. “Nisem imel dolgih dvobojev, poln sem energije, kar je dobro, saj me čaka težak dvoboj. Na travi dobro igram, tako je bilo tudi pred letom dni, tako da sem zadovoljen. Sedaj prihajajo najtežji izzivi, tako da bomo videli, kaj lahko pokažem,” je pred jubilejnim desetim polfinalom na igriščih All England Cluba dejal legendarni Švicar, ki je prvo igro na svoj servis izgubil šele v četrtfinalu proti Gillesu Simonu, a vseeno slavil brez izgubljenega niza.

Murray zadnjega obračun s Federerjem nima v najboljšem spominu, potem ko je proti Švicarju osvojil vsega eno igro. “Počutil sem se ponižanega, to ni nobena skrivnost. Mislim, da je bilo najhujše moji ekipi. Izgledali so prestrašeni. Bali so se, kako se bom odzval, toda pravzaprav mi je ta dvoboj pomagal. Sprejel sem, da moram igrati bolj agresivno, kar mi je tako prineslo uspeh v Avstraliji,” odgovarja Murray.

Oba moška polfinala od 14:00 naprej v živo spremljajte na SK 1.

Wimbledon, ATP, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) – Richard Gasquet (Fra/21)Roger Federer (Švi/2) – Andy Murray (VB/3)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images