Juvanova četrta Slovenka z osvojenim Orange Bowlom!

Tenis ostalo 11. Dec 201616:28 > 16:51
Facebook

Kaja Juvan je v finalu elitnega mladinskega turnirja Orange Bowl (Plantation, Florida) s 6:1 in 6:4 premagala Anastazijo Potapovo.

 Na prestižnem turnirju, ki ga mladinci in mladinke igrajo na zelenem pesku, je Juvanova uspela ponoviti uspeha Mime Jaušovec (1973), Barbare Mulej (1992) in Tine Pisnik (1997), ki so na Floridi uspele slaviti v preteklosti.

Občutki so res neverjetni, ampak vsega še nisem čisto dojela, ker me čaka še finale dvojic. V tekmo sem šla povsem neobremenjena in odločena, da bom uživala. In res sem…Prišli so me spodbujat tudi Slovenci, glasno so me podpirali, kar je bilo res odlično,” je za Sportklub povedala Kaja in dodala, da na mladinskem OP Avstralije 2017 ne bo nastopila.

16-letna Ljubljančanka nato žal ni ponovila dosežka Tamare Zidanšek, ki je na Orange Bowlu lani osvojila turnir v konkurenci parov. Juvanova je v finalnem srečanju dvojic s Hrvatico Leo Bošković zaigrala proti navezi Anastazija Potapova/Olga Danilović in izgubila po treh nizih. V “match tie-breaku” sta Rusinja in Srbkinja slavili z 10 proti 8. Naša najbolj perspektivna tenisačica se bo sedaj odpravila domov in pridno trenirala za novo sezono.

Pri fantih je naslov iz lanske sezone ubranil Srb Miomir Kecmanović, ki je v finalu ugnal Kitajca Yibling Wu-ja.