Đoković odgovoril kritikom: Nismo kršili pravil

Getty images/ Srđan Stevanovic

Prvi igralec sveta Novak Đoković se zaveda, da je bil tarča kritik zaradi organizacije Adria Toura, vendar poudarja, da niso kršili nobenih pravil.

Prvi turnir Adria Toura je potekal minuli teden v Beogradu, kjer so poleg Novaka Đokovića zaigrali še Dominic Thiem, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Filip Krajinović, Dušan Lajović, Viktor Troicki…

Na centralnem igrišču kompleksa TC ‘Novak’ so bile tribune praktično ves čas lepo zaseden, kar je izzvalo negodovanje nekaterih igralcev in tujih medijev.

“Vem, da so bile kritike, sploh iz zahodnih držav. Spraševali so se, zakaj imamo publiko, zakaj se ne spoštujejo pravila socialne distance, kako je mogoče, da takšen dogodek organiziramo sredi epidemije… Toda težko je pojasniti ljudem, da je situacija povsem drugačna v Srbiji in bližnjih državah, kot v ZDA in Veliki Britaniji. Od prvega dne smo sledili pravilom in navodilom pristojnih organov in zdravstvenih institucij. Nikoli nismo prešli meje. Čakali smo na njihovo privolitev za publiko, za število ljudi, ki je lahko prisotnih pri dvobojih. Prestali smo celoten proces in rezultat je bil neverjeten,” je pojasnil Đoković.

Prvi igralec sveta je dodal, da je zadovoljen z razpletom dogodkov v Beogradu. “Hvaležen sem ljudem, ki so sodelovali, ki so organizirali vse skupaj v zelo kratkem času. Običajno je potrebno tri do šest mesecev, da vse izgleda tako, mi pa smo uspeli v treh do štirih tednih. Mislim, da je pomembno, da nadaljujemo naprej, da omogočimo igralcem, da igrajo, da zaslužijo denar, da osvajajo točke.”

Ta konec tedna Adria Tour gostuje v Zadru, celotno dogajanje lahko spremljate na programih Sportkluba.