V ŽIVO na FB: Tudi Kavčič za naslov državnega prvaka

Sportklub Slovenija

V Mariboru bo konec tedna na sporedu Telemach državno prvenstvo, ki bo še drugo leto zapored potekalo na igriščih TK Branik Maribor. Obračune iz štajerske prestolnice, kjer bo med moškimi s statusom prvega nosilca nastopil Blaž Kavčič, spremljajte v živo na FB profilu Sportklub Slovenija.

TENIŠKO DRŽAVNO ČLANSKO PRVENSTVO 2020

Objavil/a Sportklub Slovenija dne Sobota, 04. julij 2020

Naslov državnega prvaka v moški konkurenci brani domačin Matic Špec, ki bi se letos že v četrtfinalu lahko pomeril s prvim nosilcem Blažem Kavčičem, medtem ko pri ženskah lanskoletna zmagovalka Maja Makorič ne bo nastopila.

Na Štajerskem se v prihodnjih dneh na Telemach članskem državnem prvenstvu obeta pravi teniški praznik. Na igriščih TK Branik Maribor se bo namreč tako v moški kot tudi ženski konkurenci zbralo ogromno tekmovalcev z mednarodnimi izkušnjami. Najbolj zveneče ime letošnjega državnega prvenstva je zagotovo Blaž Kavčič (TK Triglav Kranj), ki bo po zmagi v Radomljah in na Kodeljevem poizkušal nadaljevati z letošnjo prevlado na slovenskih tekmovanjih. Pri ženskah vloga prve nosilke pripada Tjaši Klevišar (TK Triglav Kranj), ki je pred kratkim odlično formo potrdila z naslovom državne prvakinje v starostni kategoriji Petrol U18, ob tem pa skupaj s soigralkami TK Triglav Kranj popeljala tudi do zmagoslavja v Telemach 1. ženski ligi.

V moški konkurenci naslov državnega prvaka brani Mariborčan Matic Špec, ki je lani v velikem finalu s 6:2 in 6:2 ugnal Miho Veličkega. Oba se bosta v boj za naslov najboljšega v državi podala tudi letos, ko ju čaka na papirju težja naloga. Ob Kavčiču bodo na Štajerskem letos med drugim nastopili tudi Nik Razboršek (TK As Litija), Tom Kočevar Dešman (TK Max LJ) in Tino Kovačič (ŽTK Maribor), prav tako pa se bo v članski konkurenci preizkusil tudi državni prvak v starostni kategoriji U16 in U18 Bor Artnak.

Pri ženskah brez branilke naslova
Izjemno močan turnir se je obetal tudi v ženski konkurenci, a je v zadnjih dneh nastop odpovedalo kar nekaj tenisačic, med drugim tudi lanskoletna državna prvakinja Maja Makorič (TK Ptuj). Znova se bo med drugim v boj za državno prvakinjo podala druga nosilka Tina Kristina Godec (TK As Litija), vloga nosilke pa pripada še Hani Bečirovič Novak (ŽTK Maribor), Tini Cvetkovič (ŠDTŠR), Noki Jurič in Moni Potrč (obe ŽTK Maribor), Lian Benedejčič (TK Luka Koper) in Alji Belinger (ŠD LTA). Tako kot pri moških, bomo tudi pri ženskah na delu videli tudi državno prvakinjo v starostni kategoriji U16 Petjo Drame (ŽTK Maribor). (vir: teniskisvet.si)