Teniška kartoteka nove slovenske spletne zvezdnice

Tenis 27. Dec 202316:12 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Nekdanja slovenska teniška igralka Tadeja Majerič je v zadnjih tednih dosegla strani tabloidov, potem ko je postalo jasno, da intimno prijateljuje z zvezdnikom pevskih odrov Janom Plestenjakom.

“‘Čutim veter tvoje sape, boža me po vratu,” je nekaj dni nazaj ob sliki s Plestenjakom na družbenem omrežju Instagram v zgodbi zapisala 33-letna Štajerka.

Širši športni javnosti na sončni strani Alp priimek Majerič ne pomeni prav veliko, je pa zato zelo dobro znan vsem ljubiteljem/-icam tenisa. Tadeja je bila namreč svojčas celo na 111. mestu WTA lestvice in tekom kariere “v žep spravila” prenekatero igralko, ki je kasneje v tenisu uspela do te mere, da na denar ni bilo potrebno pretirano gledati.

Boljša celo od prve igralke sveta

Pod njenimi udarci so se tako morale recimo vdati tekmice kot npr. trikratna zmagovalka turnirjev velike četverice med dvojicami, Kanadčanka Gabriela Dabrowski, nekoč 4. igralka sveta Caroline Garcia iz Francije, pa nekdanja zmagovalka Rolanda Garrosa, Latvijka Aljona Ostapenko in Američanka Alison Riske, ki je denimo pred štirimi leti v četrtfinalu Wimbledona močno namučila Sereno Williams.

Majerič deli avtograme med turnirjem serije WTA v portoroški Marini; FOTO: Aleš Fevžer

Med večje “skalpe” Mariborčanke mirno lahko štejemo še triumfe nad Avstralko Ajlo Tomljanović, Kitajko Shuai Zhang, Rusinjo Darjo Gavrilovo (kasneje poročena Saville), Hrvatico Petro Martić, Španko Paulo Badoso in navsezadnje tudi Čehinjo Karolino Pliškovo, ki je kasneje dosegla vrh WTA lestvice.

Prav na tekmovanju, kjer je porazila slednjo, je Majerič dosegla svoj največji podvig – četrtfinale WTA turnirja v azerbajdžanskem glavnem mestu Baku.

Teniški kartonček Tadeje Majerič

Najvišja uvrstitev na WTA lestvici (posamezno): 111.
Najvišja uvrstitev na WTA lestvici (dvojice): 228.
Število osvojenih ITF turnirjev: 9
Število osvojenih WTA turnirjev: 0
Nastopi na turnirjih velike četverice: OP Avstralije 2014 (1.krog)
Zaslužek od tenisa: 256.824 EUR

V tisti sezoni je dosegla svojo najboljšo uvrstitev, si omogočila celo neposredno uvrstitev v glavni del tekmovanja na OP Avstralije, kjer je doživela tesen poraz proti Tomljanović (6:3, 6:7, 4:6), njena teniška kariera pa je nato zavoljo mononukleoze zavila po hribu navzdol.

Nekoč najbolj obetavna slovenska igralka v generaciji ob Poloni Hercog je resno zvezo s 17 let starejšim pevcem nakazala tudi z objavo, v kateri citira Plestenjakovo pesem:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!