Ganljiva izpoved Ralfa Schumacherja: Pogrešam starega Michaela

Avtomoto 27. Dec 20237:58 1 komentar
Foto: Profimedia

Čez natanko dva dni bo minilo desetletje od tragične nesreče enega najboljših voznikov formule 1 Michaela Schumacherja. O Nemcu, ki se je hudo ponesrečil med smučanjem v francoskih Alpah, je sedaj spregovoril njegov brat Ralf.

“Usoda je spremenila našo družino. Pogrešam starega Michaela,” je v pogovoru za nemški tabloid Bild le nekaj dni pred deseto obletnico nesreče svojega brata dejal Ralf Schumacher.

Spomnimo, da se je sedemkratni svetovni prvak hudo ponesrečil med smučanjem 29. decembra leta 2013, v francoskih Alpah, ko je z glavo priletel v skalo. Zdravniki iz grenobelske bolnišnice so se tedaj borili za njegovo življenje, pred vrnitvijo v svoj dom v Švici pa je bil Schumacher kar pol leta v umetni komi. Vse od nesreče se nekdanji dirkač Ferraija, ki bo 3. januarja praznoval svoj 55. rojstni dan, ne pojavlja več v javnosti.

“Življenje je včasih nepravično. Michael je imel v življenju pogosto srečo, nato pa se je zgodila ta tragična nesreča. Hvala bogu za moderno medicino, a kljub temu nič ni več tako, kot je bilo,« je priznal Ralf, ki svojega tarejšega brata opisuje kot trenerja in mentorja. Obenem je tudi eden redkih ljudi, ki ima stike z njim tudi po nesreči, a o njegovem zdravstvenem stanju molči.

Foto: Profimedia

“Michael ni samo moj brat. Ko sem bil mlad je bil tudi moj trener in mentor. Naučil me je vse o kartingu. Morda naju loči sedem let, a vedno mi je stal ob strani. Skupaj sva dirkala, trenirala prehitevanja, skupaj sva počela vse stvari, ki so pomembne v avtomoto športu. Predal mi je vse svoje izkušnje. Imel sem se priložnost učiti od najboljših,” je še pristavil Ralf.

Oseminštiridesetletnik je to znal zelo dobro unovčiti, saj je med letoma 1997 in 2008 tudi sam nastopal v formuli ena. V omenjenem obdobju je dirkal za Jordan, Toyoto in Williams, na 182 dirkah pa vpisal šest zmag in 27 uvrstitev na zmagovalni oder.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje