Cicipas in odmor? Rafa in Rodger tega nikoli ne bi naredila

ATP 6. Sep. 202113:13
Delite:
Stefanos Tsitsipas Carlos Alcaraz
Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Rafael Nadal in Roger Federer nikoli ne bi "iskala bližnjice" do zmage, kot to počne Stefanos Cicipas, poudarja španski strokovnjak Toni Nadal.

Stefanos Cicipas se je znašel v središču pozornosti med ameriško turnejo zaradi dolgih odmorov, ki si jih je vzel med nizi, ko je odšel do slačilnice. Prvi se je na mastersu v Cincinnatiju pritoževal Alexander Zverev, kasneje pa je na OP ZDA enako tematiko odprl še Andy Murray.

Grk je v obeh primerih izven igrišča preživel polnih osem minut. Odmor pa si je vsakokrat vzel po izgubljenem nizu.

“Mislim, da si niti ena oseba, ki spremlja naš šport, ne bi mogla zamisliti, da Rodger ali Rafa storita kaj takšnega, da iščeta bližnjice do zmage,” je Toni Nadal zapisal za El Pais v kolumni z naslovom “Cicipas, zakon in sramota”.

“Način, na katerega se je Stefanos obnašal ni bil pošten. Rafa ali Rodger to nikoli ne bi naredila. Ta odmore za odhod na stranišče bi bilo potrebno uvesti stroga pravila.”

Španski strokovnjak in stric Rafaela Nadala je dodal, da ne razume razloga, zaradi katerega Cicipas poseže po takšnih “trikih”.

“Stefanos je brez dvoma izjemen igralec, tako da od njega pričakujemo, da zmaga brez takšnih trikov. Jasno je, da jih ne potrebuje,” je še dodal Nadal.

Komentari

Vaš komentar