Ukrajinka pri mreži zavrnila rokovanje z Azarenko

Grand Slam 2. Sep 202211:48 0 komentarjev
Foto: Jerry Lai - USA Today via Guliverimage

Ukrajinska teniška igralka Marta Kostjuk je po porazu v 2. krogu OP ZDA proti Viktoriji Azarenki (2:6, 3:6) ob mreži le nastavila lopar ter tako zavrnila rokovanje z belorusko nasprotnico.

Da bo to dvoboj napetih živcev je nakazalo že dogajanje pred tekmo.

20-letna Kostjuk je imela marsikaj za povedati čez Azarenko in ostale (belo)ruske teniške igralke, češ kako bi lahko pogosteje spregovorile o represiji, ki se dogaja nad ukrajinskim ljudstvom.

Veteranka iz Belorusije, ki sicer že dolgo živi in trenira v Arizoni, se je zaradi teh “strupenih puščic” odločila izpustiti ekshibicijski dogodek pred začetkom turnirja v pomoč Ukrajini.

“Lahko bi storila več”

“To je bila moja lastna odločitev. Pač se nisem želela rokovati. Nikoli me ni prišla pogledat in mi podati mnenje o vojni. Nimam osebnih zamer, a vseeno menim, da ima kot članica odbora tekmovalk na WTA turneji pomembno vlogo in njena beseda kar precej velja. Ne le v svetu tenisa, temveč tudi kot javna osebnost. Lahko bi storila več,” je razlagala mlada Ukrajinka.

Dodala je, da je Azarenki že dan pred tekmo poslala SMS, v katerem ji je napisala, da naj ne bo presenečena, ker se po tekmi z njo ne namerava rokovati. Beloruska veteranka se bo za vstop v drugi teden turnirja pomerila proti Hrvatici, Petri Martić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!