Šerif Parme: V Italiji zgodovinski teden za egiptovski šport

Tenis 2. Okt 20229:10 0 komentarjev
Majar Šerif; Foto: Guliverimage

Na WTA turnirju serije 250 v italijanski Parmi je do zmage med posameznicami prišla Majar Šerif. Gre za prvo zmago egiptovske teniške igralke v zgodovini belega športa na pomembnejših tekmovanjih.

Šerif do tega tedna še nikoli ni porazila igralke, ki bi sodila med najboljših 50 na svetu.

Tudi v tem tednu ji tega ni bilo potrebno storiti vse do finala, ko pa se je vendarle srečala z uveljavljeno tekmico. Potem, ko je bil sklepni program zaradi dežja s petka prestavljen na soboto in je morala Šerif včeraj najprej igrati polfinale (po skoraj treh urah je premagala je Romunko Ano Bogdan), je v finalu pomerila moči še s trenutno 7. igralko WTA lestvice, Grkinjo Marijo Sakari.

Po uri in 37 minutah je slavila z izidom 7:5 in 6:3 ter tako Egiptu prinesla sploh prvo zmagoslavje na WTA turnirjih. Šerif, ki zaradi boljših pogojev trenira v Španiji pod taktirko Justa Gonzaleza Martineza, se bo pomaknila za 26 mest navzgor in bo od jutri dalje 48. igralka sveta.

“Sem kar precej zdelana, teden me je izčrpal. Čestitam Mariji. Čeprav to ni rezultat, ki si ga pričakovala, si še zmeraj izjemna igralka, velika zmagovalka in ničesar ti ni potrebno dokazati, saj vsi vemo, kdo si. Kar se tiče Parme pa bom rekla le to, da je lepo mesto, kjer sem se do sitega najedla tortelinov,” je po finalu presrečna razlagala soavtorica afriške teniške zgodovine.

Še en “lopar” torej, na katerega bo ob Ons Jabeur v prihodnje iz arabskega sveta potrebno biti pozoren.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!