Vojna se seli na splet: Srba ostro odgovorila Ukrajincu

Tenis 2. Dec 202211:12 0 komentarjev
Stahovski in Tipsarević v nekih drugih časih. Prizor po finalu challengerja v Monsu (Belgija); Foto: Guliverimage

Pred devetimi leti je v Wimbledonu ukanil aktualnega zmagovalca Rogerja Federerja, danes je borec za Ukrajino, a predvsem prek spleta.

Vojna med Rusijo in Ukrajino traja že več kot devet mesecev.

Kar nekaj svetovno znanih osebnosti je zavzelo svoje stališče, nekdanji ukrajinski teniški igralec Sergij Stahovski pa je včeraj razkril izmenjavo sočnih besed v zasebnih sporočilih z dvema srbskima igralcema.

Viktor Troicki in Janko Tipsarević, ki sta se nedavno upokojila, te dni namreč nastopata na ekshibicijskem turnirju v Sankt Peterburgu, kar je Stahovskega očitno močno zmotilo.

Stahovski je na družbenem omrežju Twitter delil zajem zaslona ter zapisal “pogled s srbskega zornega kota“.

Troickemu je napisal, da je razočaran, ker ga vidi nastopati v Rusiji, “Viki” mu je odgovoril precej neposredno, v svojem slogu: “Da sem lahko v državi svojih starih staršev, je neprecenljivo! Ti si navaden Instagram klovn, ki mu ni jasno, da v športu ni prostora za politiko. To nima povezave z vojno, a če si se že oglasil. Jaz in moja država smo vse to s**nje morali prestajati in nikoli bili deležni podpore. Prosim utihni že,” je napisal nekoč 12. igralec sveta, zdaj pa kapetan srbske Davis cup reprezentance.

Tipsarević je bil z besedami le nekoliko bolj nežen: “Resno? Glej no glej, kaj poreče gospod borec za svobodo. Si ti in tvoja družina bojkotiral obisk ZDA, ko je NATO bombardiral mojo deželo in družino 20 let nazaj?”

Uveljavljena imena

Omenjena Srba in Laslo Đere so del zasedbe na revijalnem tekmovanju za pokal severne Palmire, ki se v “ruskih Benetkah” odvija od 1. do 4. decembra. Med drugim tam nastopajo še Anastasija Potapova (Rusija), Marton Fucsovics (Madžarska), Pedro Martinez (Španija), Julija Putinceva (Kazahstan), Anastasija Miskina (Rusija), Jevgenij Donskoj (Rusija), Svetlana Kuznjecova (Rusija), Bernabe Zapata (Španija) in Nikolaj Davidenko (Rusija).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!