WTA Portorož: Vabilo Juvanovi, v predtekmovanju štiri naše

Tenis 4. Sep 202110:13 > 10:55 0 komentarjev
Kaja Juvan. (Foto: Guliverimage)

Tenis Slovenija je podelila vabila slovenskim igralkam za nastop na glavnem turnirju in v kvalifikacijah turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Kvalifikacije med posameznicami se bodo začele v nedeljo 12.9., nastopilo pa bo 24 igralk.

Na glavnem turnirju si je neposreden nastop zagotovilo 21 igralk, ki so vse uvrščene v prvo stoterico lestvice WTA. Kaja Juvan (109. WTA) je tik za to mejo, tako da ji je Tenis Slovenija podelila vabilo za nastop na glavnem turnirju.

V predtekmovanju so to vabilo prejele štiri slovenske igralke. To so Živa Falkner (550. WTA), Nika Radišič (579. WTA), Pia Lovrič (632. WTA) in Tina Cvetkovič (669. WTA).

Če bi se vsem naštetim uspelo kvalificirati, bi imela Slovenija med posameznicami kar sedem udeleženk, saj sta v glavni del tekmovanja neposredno uvrščeni Polona Hercog in Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan
Mark Brake/Getty Images

Živa Falkner in Pia Lovrič sta ob tem prejeli tudi vabilo za nastop na glavnem turnirju v igri dvojic. “Prvič bom nastopila na tako velikem turnirju s tako dobrimi igralkami. Veselim se, da bom lahko igrala doma. To vabilo mi res veliko pomeni, saj si nekaj takega želi vsaka igralka. S tem dobiš priložnost za dokazovanje. Je pa to vabilo tudi neke vrsta nagrada za ves vložen trud in opravljeno delo od majhnih nog naprej. Vsekakor je to velika motivacija za prihodnost,” je dejala Živa Falkner.

“Zelo sem vesel, da se po 11 letih vrača portoroški turnir. To bo lepa priložnost za dokazovanje za slovenske igralke, tako najboljše kot tudi najmlajše. Pred turnirjem bomo v Portorožu organizirali tudi skupne priprave. Komaj čakam, da se turnir začne,” je devet dni pred začetkom turnirja povedal selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec.

Facebook