ITF Tour: Slovenski finale na Otočcu

WTA 5. Sep 202012:40 > 13:00
Facebook

Tenis se počasi vrača v ustaljene okvirje, prvi mednarodni profesionalni turnir se ta teden odvija tudi na Otočcu, od koder prihajajo odlične novice.

  Na turnirju z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev sta se v finale uvrstili dve domači igralki. Med seboj se bosta tako jutri za turnirsko zmago pomerili 18-letna Dolenjka, Živa Falkner in 19-letna Tina Cvetković z gorenjskega konca.

Za obe dekleti je to prvi finale na mednarodnih članskih ITF turnirjih, tako da lahko gledalci jutri pričakujejo napet obračun, bo pa zagotovo imela Falknerjeva glasno podporo, saj se na teh igriščih počuti kot doma.

Danes je gladko odpravila Italijanko Nicole Fossa Huergo, medtem ko je Cvetkovičeva presenetila mlado, obetavno Nemko (tudi levičarko), Nastasjo Mariano Schunk. Slednjo na turneji spremlja nekoč 59. igralec sveta na ATP lestvici, Denis Gremelmayr.

Jutrišnji finale si boste sicer v TK Otočec lahko ogledali v živo, vendar boste morali pred tem izpolniti izjavo, da nimate simptomov novega koronavirusa, ob vhodu vam bo osebje tudi izmerilo vročino.