Badosa v Guadalajari presenetila prvo nosilko

Tenis 12. Nov 20219:25 > 10:51 0 komentarjev
Badosa je bila v prvem skupinskem dvoboju boljša od Arine Sabalenke. Foto: REUTERS/Henry Romero

Vseh osem tenisačic zaključnega mastersa v mehiški Guadalajari je že odigralo uvodne dvoboje. Zmag so se veselile Španka Paula Badosa, Grkinja Maria Sakkari, Čehinja Karolina Pliškova in Estonka Anett Kontaveit.

V Mehiki se odvija še zadnje dejanje ženske teniške sezone. Letošnja izvedba zaključnega turnirja poteka brez prve igralke sveta Avstralke Ash Barthy, ki je nastop v Guadalajari odpovedala.

Badosa – Sabalenka

Španka Paula Badosa nadaljuje z dobrimi predstavami v letošnji sezoni. Tokrat je padla druga igralka sveta in prva nosilka turnirja Arina Sabalenka. Belorusinja je v prvem nizu še sledila razpoloženi Španki, končal se je s 6:4, v drugem pa je povsem popustila. Badosa ji je zavezala kravato, niz dobila brez izgubljene igre, in se veselila prve zmage na zaključnem turnirju. Sabalenka je nedavno prebolela covid-19, kar zna biti posledica slabše kondicijske pripravljenosti.

Vrhunci dvoboja Badosa – Sabalenka:

Sakkari – Swiatek

Dvoboj med Grkinjo in Poljakinjo je bil precej enosmeren. Dobila ga je Maria Sakkari s 6:2 in 6:4. 26-letnica je prva Grkinja na zaključnem WTA turnirju, priložnost ima, da gre po stopinjah njenega rojaka Stefanosa Cicipasa, ki je v sezoni 2019 osvojil moško različico zaključnega mastersa.

Sakkari je še tretjič na trejtem medsebojnem dvoboju ugnala Igo Swiatek, ki še vedno ne izgleda v najboljši formi. Poljakinja je dvoboj znova končala v solzah, njena mentalna pripravljenost pa trenutno ne izgleda najbolje.

Vrhunci dvoboja Sakkari – Swiatek:

Pliškova – Muguruza

Karolina Pliškova je na desetem medsebojnem dvoboju proti Španki Garbine Muguruzi še osmič slavila in dokazala, da je neugodna nasprotnica. Dvoboj je bil sicer zelo tesen. Prvi niz je pripadel Španki s 6:4, drugi Čehinji s 6:2. V tretjem nizu sta tenisačici odšli v podaljšano igro, kjer je bila Pliškova uspešnejša. Dobila jo je z 8:6.

Čehinja lovi svojo prvo lovoriko na turnirju WTA finals, trikrat je že obstala v polfinalu (2017, 2018 in 2019). Tudi za Muguruzo je polfinale najboljši dosežek na zaključku sezone, med najboljše štiri se je uvrstila leta 2015.

Vrhunci dvoboja Pliškova – Muguruza:

Kontaveit – Krejčikova

Estonka Anett Kontaveit se je na zaključni masters uvrstila kot zadnja osma, a to ne pokaže celotne slike. Estonka je namreč v izjemni formi. Tokrat je padla Čehinja Barbora Krejčikova s 6:3 in 6:4.

Vrhunci dvoboja Kontaveit – Krejčikova:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!