Dame, bi rade živele od športa? Igrajte tenis

Tenis 7. Feb 202417:02 0 komentarjev
Cori Gauff; FOTO: Guliverimage

Teniške igralke prevladujejo na lestvici športnic z največjimi zaslužki. Izmed 15 največjih zaslužkaric je kar devet teniških igralk, med deseterico pa sta le dve, ki ne prihajata iz tenisa. Po poročanju spletne strani sportico.com je na prvem mestu ameriška teniška igralka Coco Gauff.

Američanka je v letu 2023 zaslužila 21,1 milijona evrov, od tega 6,2 milijona evrov s turnirskimi nagradami, 14,9 milijona evrov pa s sponzorskimi pogodbami. Poljakinja Iga Swiatek je od nagrad dobila več, in sicer 9,2 milijona evrov, je pa očitno tržno manj zanimiva, sponzorji so ji prispevali 11,1 milijona evrov.

Na tretjem mestu je fenomen, zaseda ga Kitajka Eileen Gu, smučarka prostega sloga, ki v minulem letu sploh ni tekmovala, a je vseeno zaslužila 18,6 milijona evrov.

Med deseterico je kar sedem teniških igralk (4. Emma Radacunu, 5. Naomi Osaka, 6. Arina Sabalenka, 7. Jelena Ribakina, 8. Jessica Pegula), poleg Gu pa sta izmed drugih v njej ameriška telovadka Simone Biles, ki je vseh 7,4 milijona evrov zaslužila s sponzorji, ter golfistka Nelly Korda.

Najbogatejših 15 je skupaj zaslužilo 161,6 milijona evrov, kar je 19 odstotkov manj kot leto prej. Številka je manjša zaradi upokojitve Serene Williams (32,5 milijona evrov leta 2022) in zaslužka Osake, ki se je v času njene porodniške odsotnosti zmanjšal za 72 odstotkov na 13,9 milijona evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!