Kaja Juvan po napornem petku v soboto brez moči

Tenis 18. Sep 202120:02 > 20:07 0 komentarjev
Foto: Sportklub

Kaja Juvan je izpadla v polfinalu WTA turnirja v Portorožu. Boljša je bila Američanka Alison Riske s 6:0 in 6:4.

Za Kajo Juvan je napornih zadnjih nekaj dni v Portorožu. Utrujajoče je bilo že čakanje na obračun osmine finala, ko je na slovenski obali organizatorjem velike težave povzročal dež. Juvanova je tako dvoboj, ki bi moral biti odigran v četrtek, igrala včeraj. To pa ni bil njen edini petkov obračun. Po zmagi v osmini finala jo je že isti dan čakal četrtfinalni dvoboj s Tamaro Zidanšek.

Naporen ritem tekem se je pokazal v polfinalu, ko je Američanka Alison Riske prvi niz dobila celo s 6:0. V drugem se je Juvanova zbrala, a vseeno ni bilo dovolj.

“Za mano je super teden. Žal mi je, da danes nisem mogla pokazati več, ostati še nekoliko dlje na igrišču. Nisem želela predati, je bila pa moja noga od včeraj kar precej utrujena. Verjetno gre za rahlo nategnjeno mišico. Proti takim igralkam, ki igrajo agresivno, je potem težko loviti žogico,” je dejala Kaja.

“Sladko-kisel turnir, v celoti moram biti zadovoljna. Pokazala sem, da se znam boriti, bi si pa seveda želela iti do konca, ker mi turnir veliko pomeni. Očitno še nisem na tej stopnji, bomo delali naprej,” je še dodala in za Sportklub povedala, da namerava sedaj oditi na WTA turnir v Nur-Sultan, sledi Linz, potem pa še Tenerife.

Kaja Juvan v Portorožu.

 

Zmagovalka Alison Riske je po uvrstitvi v finale povedala, da je to njen najboljši turnir sezone: “Čeprav je bila publika za Kajo, sem dejansko uživala. Publika me je spomnila, kako sem dejansko pogrešala takšno tekmovalno atmosfero. Moram pohvaliti gledalce, bili so skrajno športni. Tudi jutri bom skušala odigrati finale, ki ga bo odločila predvsem dobra fizična priprava.”

V drugem polfinalu smo videli presenečenje. Italijanka Jasmine Paolini je ugnala drugo nosilko Julijo Putincovo z 1:6, 6:3 in 6:4. Jutri bo na sporedu v Portorožu še veliki finale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!