Portorož središče tenisa pri nas, a takšnega občutka ne daje

Tenis 16. Sep 202221:01 0 komentarjev
Foto: Organizator/Sportida

Medtem ko je deževno vreme ves petek povzročalo težave praktično po celi Sloveniji, so imeli organizatorji portoroškega turnirja WTA 250 neverjetno srečo z vremenom. Danes šele tik pred 18. uro, na predzadnjem dvoboju dneva, so padavine pokvarile sicer perfekten teden.

A ta je bil od ponedeljka naprej popoln le z vidika vremena. Najmočnejši ženski turnir na slovenskih tleh, ki se je v koledar lani vrnil po zaslugi pandemije, letos pa so nekatere najboljše teniške igralke sveta v Portorožu zbrane zaradi sposojene tekmovalne licence iz Linza, niti po navijaških niti po rezultatskih ciljih ni izpolnil pričakovanj.

Še pred zaključkom tedna, ko gre na tribunah centralnega igrišča ob Jadranskem morju pričakovati največ gledalcev, so se namreč že končali slovenski nastopi. Tako Kaja Juvan kot Tamara Zidanšek sta domače sodelovanje zaključili že v osmini finala, torej včeraj. Prva je izpadla proti branilki naslova Jasmine Paolini, potem ko je zapravila lepo prednost v podaljšani igri odločilnega niza.

Že prej je s portoroškimi nastopi končala Zidanškova, ki je izgubila proti drugi nosilki Beatriz Haddad Maia (ta je danes že končala nastope). Za povrh so med dvojicami nastope zelo hitro končale še Andreja Klepač, Zidanškova ter Pia Lovrič in Lara Smejkal.

Tudi posledično je (bil) navijaški utrip ob marini Portorož zelo blag. Tribune so kljub nizki ceni vstopnic (pet evrov med tednom, 10 in 15 za soboto in nedeljo) skromno obiskane, nekaj več obiskovalcev je zgolj v delu za povabljence. Ne pomaga niti dejstvo, da se le nekaj metrov stran od centralnega igrišča na peščenem igrišču v okviru Davisovega pokala z Estonijo meri tudi slovenska moška reprezentanca.

Tribune kljub zvezdniški zasedbi na igrišču bolj kot ne samevajo. Foto: SK

Vse več pogledov v nebo

Ob našem obisku sta za najboljše navijanje med prekinitvami skrbela navijača iz Nemčije, starejši zakonski par. Gerhard in Martha Huber sta se ob vrnitvi z dopusta na hrvaški obali slučajno ustavila še v Portorožu in zavzeto stiskala pesti za rojakinjo Anne Lino Friedsam. Ta je v četrtfinalu po grdo izgubljenem prvem nizu (1:6) nato pripravila preobrat in po medicinskem odmoru v tretjem odpihnila mlado Francozinjo Diane Perry.

“Čeprav je tu malo ljudi, je vzdušje super. Igrišče tik ob obali, težko bi si želel lepšega. Enako verjetno velja tudi za igralke. Ob pogledu na startno listo tekmovanja sem pričakoval največ od Emme Raducanu, po njenem izpadu pa je moja favoritinja Jelena Ribakina. Ostala bova do nedelje, upava, da bo vreme zdržalo,” je pogovor zaključil Gerhard Huber.

Petkov program na igrišču v Portorožu si je ogledal prav poseben gost. Foto: SK

S podobnimi mislimi se verjetno ukvarjajo tudi organizatorji, saj vremenska napoved ni preveč obetavna. Danes so večji del programa brez težav spravili pod streho (prestavljena obračuna bosta na sporedu jutri), vprašanje pa je, kako se bo izšlo v prihodnjih dveh dneh.

Ob obisku Portoroža smo se pogovarjali s Katarino Srebotnik in Mimo Jauševec, pogovor z obema si boste lahko na naši spletni strani prebrali v naslednjih dneh.

Turnir v Portorožu lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!